Biodiversitet

Lokalnyt

Haveejere slipper knap halvdelen af haven fri

25. juli 2022
Stadig flere danskere vælger at give naturen plads i deres have, og projektet ’Slip haven fri’ har nu rundet 15.000 tilmeldte haver. I gennemsnit lader haveejerne næsten halvdelen af deres haveareal være vildt og naturvenligt.
Lokalnyt

Miljøminister og landbrugselever – stor enighed om biodiversitet

11. marts 2022
Miljøminister Lea Wermelin mødte i dag et hold EUX-landmænd på Bygholm Landbrugsskole. Hun var på en times gåtur på skolens arealer for at drøfte biodiversitet med fremtidens landmænd, og det viste sig – måske lidt overraskende – at der faktisk er stor enighed mellem miljøministeren og de kommende faglærte landmænd.
Lokalnyt

Is i maven

7. marts 2022
Står du lige nu og tænker; I morgen vil jeg i haven! De har lovet godt vejr, frosten er af jorden og det bliver en fest at komme ud, så stop lige op en stund. For ganske vist kribler og krabler det derude nu, fluer og enkelte sommerfugle er på vingerne, men mange sover endnu!
Lokalnyt

Horsens vil være Danmarks vildeste kommune

7. september 2021
Horsens er med i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune. Ambitionerne er høje, og derfor efterlyser Horsens Kommune nu lokale ambassadører, der vil hjælpe med at gøre kommunen grønnere og vildere.
Lokalnyt

Hvad laver de i Hovedgård?

2. september 2021
Mange i Hovedgård har bemærket at der er blevet gravet og planeret ved Tornbjerg i Hovedgård, og der har været forskelligere forklaringer på hvad der var gang i.
Lokalnyt

Her er plads til både biler og bier

25. juni 2021
Et stort bed med tusindvis af smukke, insektvenlige planter i forbindelse med det færdigomlagte vejkryds ved Langmarksvej/Sundvej i Horsens. Det er ét aktuelt eksempel på, hvordan biodiversitet tænkes ind i kommunens planlægningen af forskellige typer anlægsprojekter - til glæde for mennesker, bier og sommerfugle.
Lokalnyt

Insekt-oase virker tiltrækkende

20. juni 2021
Et stort græsareal ved Ternevej i Horsens bliver nu omdannet til en insekt-oase. Projektet er blot ét ud af en række biodiversitets-tiltag i Horsens Kommune, som ikke kun vil vokse i antal nye tilflyttere, men også i antallet af insekter.
Lokalnyt

Vejdirektoratet fremmer biodiversiteten

28. april 2021
Med et par ganske simple greb vil Vejdirektoratet forbedre levemulighederne for insekter og blomster langs de danske motorveje og landeveje: Græsset bliver fremover slået på et andet tidspunkt og i en anden længde.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024