Bøgeskov og Fisker til rally i AalborgLyden er god fra de 5 cylindre Foto Viggo Johansen rallypics.dk

Sidste weekend den 25. juni deltog Søren Bøgeskov fra Hadsten og 15-årige Jens Fisker fra Østbirk i tredje afdeling af det danske mesterskab i rally i Aalborg i den røde Volvo 850 GLT.

Makkerparret kom i mål som nr. 2 i klassen, og nr. 23 generelt blandt de 61 startende, og fik gode point til mesterskabet som de nu fører med 8 point. 

Samarbejdet fungerede godt i bilen hele dagen, selvom det kunne være svært at koncentrere sig da der var ekstremt varmt, nogle andre deltagere målte temperaturen i de forskellige biler helt op til 60 grader. Hele dagen var der god kamp om pladserne i klassen og top 3 i klassen endte på hhv. 22., 23. og 24. plads generelt og Søren og Jens havde kun 2,6 sekunder op til 1. pladsen klassen og 1,8 sekunder til 3. pladsen. Det er superfedt, når det er så tæt.

Da løbets prøve 1/4 blev aflyst et par dage inden løbet, blev der i alt kørt fire forskellige hastighedsprøver, hvoraf de to var hastighedsprøver på vej, som blev kørt to gange hver og de resterende to prøver blev kørt på flyvepladsen i Aalborg hele tre gange hver.

Overvågning fra dronen Foto Viggo Johansen rallypics.dk

Hastighedsprøverne på almindelig vej, som var en blanding af asfalt og lidt grus, passede godt til bilen og chaufføren, men på de to prøver på flyvepladsen, som bestod af asfalt og beton, var der mange lange bløde sving som ikke passer særlig godt til en bil med forhjulstræk, som i forvejen slider hårdt og generer meget varme på fordækkene. 

Men selvom bilen ikke var helt optimal til prøverne, gav Søren og Jens fuld gas og endte med at vinde powerstagen, som var den sidste prøve, og fik derved ekstra 5 point i mesterskabet. Så temaet kan gå på sommerferie, som det førende hold i klassen.

Måske skal formen holdes vedlige til et enkelt rallyshow/sprint inden næste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, hvor makkerparret skal i aktion den 9. september på Lolland/Falster. Og Søren deltager den 5. august i sin gule Volvo 240 Turbo til Copenhagen Historic Grand Prix.  

Fuld fart ud fra gruset Foto Viggo Johansen rallypics.dk

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024