Bordtennisdamer rejser langt for at spilleFra venstre er det Marin, Henrietta, Anja og Britt.

Horsens KFUM Bordtennisdamer, 1. division, rejser gerne 116 km og flyver mere end 2 timer for at spille kamp.

Horsens KFUM Bordtennis har et hold, der spiller i den danske 1. division for damer. Det er samtidig det færøske damelandshold.

Holdet består af fire piger, hvoraf de tre bor på øen Suðuroy på Færøerne og Henrietta, der bor i Odense og læser til fysioterapeut. Henrietta har været knyttet til Horsens KFUM Bordtennis i mange år og familien bor stadig i Sejet ved Horsens og har en nær tilknytning til klubben.

Marin Elisabeth Poulsen, en 15-årig pige, der til daglig stadig går i folkeskolen på Færøerne. 

Anja Wongwai, 17-årig pige der går på sit 1. år på gymnasiet på Færøerne. 

Britt Michelsen, 18-årig pige der er i gang med sit andet år på gymnasiet. Hun ved endnu ikke hvad hun vil bagefter gymnasiet. 

Suðuroy ligger ca. 70 km fra hovedstaden Torshavn. Det er den sydligste ø på Færøerne. 

For at komme til DK rejser pigerne først fra Suðuroy til Torshavn. Herefter går turen mod Vágar lufthavn. Fra Den færøske lufthavn flyver de videre mod enten Billund eller København alt afhængig hvor i Danmark de spiller kampe. 

Så det er i alt en tur på 116 km bare til Vágar. Herefter tager flyveturen til DK 2-2,5 time. Så pigerne bruger en hel dag bare på at rejse. 

”Grunden til hele holdet opstod”, siger Henrietta, ”var fordi jeg syntes pigerne manglede kamperfaring mod andre spillere. Dermed tog jeg initiativ til at få startet et hold op. Samtidig var den bedste løsning at få pigerne tilknyttet til Horsens KFUM da kendskabet til klubben fra egen side var stort. Desuden var der opbakning til det i klubben. Jeg spurgte det færøske forbund (BTSF) om de ville støtte projektet og pigernes mulighed for at samle kamperfaring og holde dem i sporten. Samt være inspiration til andre piger i sporten. Siden da har BTSF støttet holdet og pigerne økonomisk med rejser og ophold.”

Pigerne skal selv sørge for spillerdragter.

Kom og hep på pigerne

Dette helt unikke samarbejde mellem Færøerne og Horsens KFUM Bordtennis tog sin begyndelse ved sæsonstarten i denne sæson. Når pigerne spiller for Horsens KFUM Bordtennis, så stiller de op i 1. division og de ligger i øjeblikket på en 6. plads. 

Den danske turnering er velvilligt planlagt, så pigerne kan afvikle et par turneringskampe, når de er i Danmark.

Næste hjemmekamp afvikles i vores bordtennishal lørdag den 2. april 2022 kl. 12 mod Silkeborg BTK og kl. 15 mod Green Haldor/B75.
 

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024