Da muren faldt i GrumstrupSelvom det ikke var Berlinmuren der faldt torsdag eftermiddag på slaget 16, var det stadig et historisk fald de få forsamlede var vidne til i Grumstrup Forsamlingshus.

I Grumstrup har mange været i gang med at etablere nyt køkken i forsamlingshuset og torsdag kunne man bevæbnet med kraftigt værktøj nedbryde muren til det nye og større køkken, faktisk var dette starten på anden fase af det store renoveringsprojekt som kunne begynde en måned før planlagt.

I en Corona-tid hvor mundbind er påkrævet indendørs offentlige steder, var det praktisk at bære ved denne lejlighed da støvet blev hvirvlet rundt i lokalet. Heldigvis tog operationen ikke mange minutter og de flinke folk bød da også på både øl og vand til de støvede halse.

Tilstede på byggepladsen var Line Bøghs søn Kalle, som med stor entusiasme hjalp de voksne med at få murstenene løs.
Mens halse og svælg blev dehydreret, kunne formanden for Grumstrup Forsamlingshus Aage Frandsen fortælle:

- Det var meningen, at vi først skulle have væltet muren i december måned… men nu er vi pludselig en måned foran planen, fordi forsamlingsforbuddet gjorde at vi måtte stoppe for udlejningen af forsamlingshuset.

Sammen med bestyrelsesmedlem Jan Kurt Nielsen fik han banket en god del af murstensvæggen ned med hjælp fra Kalle Bøgh, der er søn af bestyrelsesmedlem Line Bøgh.

De arbejder hurtigt i Grumstrup

Lørdag mødes 10 mand til det fortsatte arbejde i forsamlingshuset, hvor gulvet skal fjernes for man skal have lagt gulvvarme og ny rør. I spidsen for dette arbejde står Jan Kurt Nielsen, fordi han efter eget udsagn er den som ved mest om rør.

En af byen mænd har tilbud at stå for forplejningen til den hårdtarbejdende arbejdsstyrke – for alle ved at uden mad og drikke dur helten ikke. Aage Frandsen kunne også fortælle at der har været en meget stor opbakning fra borgerne i Grumstrup og omegn:

- Vi har modtaget mange sponsorpenge fra både private og erhvervsdrivende. Vi har også en indsamling i gang i Assendrup, Vedslet og Grumstrup, og alle vi kommer ud til er meget positive og er gode til at bidrage.

Der er ikke mangel på arbejdskraft

Jan Kurt Nielsen som er ”arbejdsgiver”, sørger for at hyre frivillige ind til arbejdet og der er kunne en lille hage under de nuværende Corona-bestemmelser:

- Coronaen bestemmer at vi kun må kun må arbejde 10 mand ad gangen. Derfor er det vigtigt at man tilmelder sig på forhånd når man vil hjælpe til… ellers må vi bede folk om at møde op lørdagen efter Hvis der kommer nogen på lørdag, der ikke har meldt sig til på forhånd, må vi bede dem om at komme næste lørdag i stedet.

Aage Frandsen og bestyrelsen forventer kunne indvie deres nye køkken 10. februar og vise alle hvad man har brugt de mange hundrede frivillige timer på.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024