De ni læsninger – Østbirk Kirke 5. december(arkivfoto)

Vi glæder os til at byde indenfor til en stemningsfuld stund i kirken. En stund, hvor julens budskab via læsninger og salmesang kan forplante sig. 

I mange kirker landet over er det blevet en tradition at holde "De ni læsninger" i adventstiden. Det er en smuk tradition, vi har taget til os fra England. 

Også i Østbirk Kirke vil vi i år afholde ”De ni læsninger”.

Lokale folk vil stå for oplæsningerne af de bibelske tekster. Læsningerne vil blive afvekslet af menighedens fællessalmer.

Måske vil vi også få at høre et enkelt solonummer fra vores Kirkesanger Sara Tranberg.

De ni læsninger er en forberedelsesgudstjeneste til julen. Navnet dækker over, at der i løbet af gudstjenesten læses ni bibeltekster.

Bibelteksterne spænder fra skabelsen over syndefaldet til profetier om frelseren, som skal komme, og slutter med juleevangeliernes beretning om frelserens fødsel. 

De ni læsninger peger frem og åbner døren til julen. Teksterne spænder fra syndefald til forløsning, og det overordnede tema i teksterne er Guds frelses plan med os mennesker. Det handler om profeti og opfyldelse. Man kan også sige, at teksterne fortæller om, hvordan mennesket forvildede sig væk fra Gud, men blev fundet igen."

Østbirk Kirke 5. december kl. 16.00 ved præst Lone Buhl.
 

Lignende artikler

Lone Buhl Pedersen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021