Debat: Christiansborgs planer truer private pasningstilbudDer forhandles netop nu om minimumsnormering, som vil være en trussel for de private pasningstilbud.

Af: Åse Træholdt Madsen, Mette Milo, Susan Vestergaard Jensen, Dorthe Møller Munch, Heidi Graugaard, Mia Skonberg, Claudia Sønderskov 

Som private børnepassere har vi hver især skabt unikke pasningstilbud for de alleryngste. Vi brænder for at give “vores børn” den bedst mulige start på livet, men nu truer minimumsnormerings-aftalen vores eksistens. Der er i dag private pasningsordninger overalt i Danmark, og i Horsens er vi 45. Knap 10.000 børn bliver pt. passet i private pasningsordninger - i Horsens mere end 200 børn - alle med max 5 børn. 

Men nu vil Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF, Alternativet og De Radikale begrænse vores indtægt for at forhindre, at vi tjener mere end kommunale dagplejere. Man skal bare lige huske, at vi selv betaler alle udgifter modsat de kommunal ansatte/tilbud: Pension, ferie, læringsmaterialer, legetøj, leje af fælles lokaler til legestue, udflugter, ladcykel osv. Vi betaler også selv for efteruddannelse, så vi hele tiden kan matche det kommunale tilbud rent fagligt. 

Partierne for forslaget vil ikke blot sænke antallet af børn pr. børnepasser - fra fem til fire børn pr. voksen. De vil også gøre tilskuddet per barn mindre (i dag 75% af, hvad en kommunal dagplejeplads koster). Her må vi råbe op!! 

Det betyder, at kvaliteten i vores pasningstilbud i den grad vil blive forringet - forringet så meget, at vi får svært ved at leve op til vores høje faglighed. Ikke nok med det, så mister vi også fleksibiliteten i at kunne holde pladser åbne til søskende og sammensætte aldersmæssigt harmoniske børn. 

Vi kommer til stå over for valget enten at lukke eller at sætte egenbetalingen så meget op, at vi kun bliver et valg for de velstillede forældre. Det synes vi ikke er rimeligt - vi vil være et tilbud for ALLE. Vi mener, vi er med til at løfte kvaliteten, skabe mangfoldighed og tage et socialt ansvar ikke bare i Horsens kommune, men i hele Danmark. Vi mener børnefamilier skal have mulighed for det frie valg. Med dette lovforslag forsvinder den mulighed. Synd og skam for alle - ikke mindst for børnene og deres forældre.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024