Hyldest til oktoberfesten i Østbirk(Foto: Jens Jessen)

For andet år i træk deltog jeg sammen med min hustru i Østbirks byfest, nemlig oktoberfesten i Østbirkhallen. Det er en folkefest i ordets bogstaveligste forstand – på tværs af sociale skel og holdninger, unge som ældre, med kun ét formål nemlig at feste og hygge sig sammen. Mændene i Lederhosen og kvinderne i Dirndl kjoler.

Af Søren Lind Jensen
Byrådsmedlem for Nye Borgerlige i Horsens kommune

Stemningen er jovial og opløftet, og man falder i naturlig snak med folk, som man aldrig har mødt før. Okay, mange har lige fået en eller to tår for meget, hvilket ikke er så sært, da øllene serveres i et-liters-krus, men stemningen er fredelig.      

Det velspillende sønderjyske copyband Top Seven sætter gang i løjerne med tyske slagere som Münchner Freiheits ”Tausendmal Du” og refræner fra tyske drikkeviser til Neill Diamands – Sweet Caroline” og “Tine Turners – simply the best”.

Det er folkefællesskab i højeste potens. Iklædt bajerske folkedragter har knap 600 gæster valgt at stemple ind til en festlig og løssluppen aften i en hal, som på fineste vis er udsmykket med de bajerske lyseblå og hvide tern, motiver fra de bajerske alper samt flag fra de tyske delstater. Vidste man det ikke, kunne man føle sig hensat til DAS OKTOBERFEST auf der Wiese i München. Det er intet mindre end folkefællesskab, når det er bedst.

Hvis man ikke har oplevet det, så skulle man mindst én gang prøve at få fat på en billet for at opleve stemningen, når danskere fester og har det sjovt – om end på bajersk vis. 

Man kan ikke forvente at få gourmetmad, når så mange mennesker skal betjenes, og de serverede Wienerschnitzel mit Gemüse er da også noget under standard, men det er også det eneste minus i karakterbogen.  

Arrangørerne skal have stor ros for arrangementet – og for den festprydede hal. Overskuddet fra festen giver mulighed for investering i forbedringer i hallen og tilkøb af nyt udstyr.  

Hvis man ikke har oplevet det tidligere, kan jeg kun på varmeste vis anbefale at tilbringe nogle timer iblandt festglade landsmænd og -kvinder den sidste lørdag i september hvert år.
 

Søren Lind Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024