Debat: Hvorfor er en stærk fagforening vigtig?Dan Jeppesen. Tømrersvend og faglig medarbejder i 3F Midtjylland.

Forleden dag kom der en undersøgelse, der viste at kun 52 % var organiseret i de ”rigtige” fagforeninger. Selvom det ikke er ofte, så har vi i afdelingen medlemmer der vælger os fra. Vi ringer dem altid op og spørger hvorfor det kan være. De typiske svar kan være omkring pris eller et ønsker om ikke at bidrage til superligaen. Det kan også være en opfattelsen af, at medlemskab kun er relevant, hvis der varer tager akkordarbejde. Til tider ved de faktisk ikke, hvad de skal bruge 3F til. Egentligt, er det jo meget relevante spørgsmål, som jeg selvfølgelig besvarer under samtalen.

Af Dan Jeppesen
Tømrersvend og faglig medarbejder i 3F Midtjylland
Stadionsvej 8 Horsens.

Men til alle jer, der sidder i kantinerne eller skurvognene, og hvor debatten kan være svær at tage eller hvor stemningen kan være svær at vinde - så vil jeg gerne dele verden som, den ser ud fra min stol i Byggegruppen i 3F Midtjylland. For her oplever jeg, et konstant angreb på vores akkorder og vores overenskomster. 

De fleste, der har fulgt med lokalt i Herning, kender konflikten som vi har med virksomheden Lauge Bonde. En virksomhed som er organiseret hos Kristelig arbejdsgiverforening, en organisation gennemsyret af politikere fra det konservative folkeparti. 

Lige præcis det konservative folkeparti, er i den grad i vælten lige nu. 

Omkring Lauge Bonde, har Søren Pape sendt sagen ind til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. Dette i et forsøg på, at fjerne vores konfliktret. 

I forbindelse med sagen, udtaler Søren Pape ”Jeg anerkender ikke at der skal bruges bøllemetoder for at holde den dansk model i live”

Disse ”bøllemetoder” er vores ret til sympati konflikt, en ret som udspringer fra september forliget fra 1899 og er en del af de aftalte spilleregler, på vores arbejdsmarked. Så Søren Papes udmelding, svarer til at beskylde et fodboldhold for at snyde, fordi de på råber sig offside reglen!!

En anden konservativ politiker Naser Khader, har i sagen om Jensens Bøfhus´ lockout af 3F medlemmer, udtalt at 3F tager de ansatte som gidsler i en krisetid. Den person som Naser Khader fremhæver, er Marwa Hassan som har ført valgkamp for venstre i VU både i 2015 og i 2019. Så kunne dette, måske handle mere om parti-politik end noget som helst andet?

I liberal alliance har Ole Birk Olesen i debatten på dr2 fremsat følgende kommentarer til formanden for stilladsarbejderne i hele landet Thomas Strømsholt 

”Han er leder af en gruppe, som går rundt og udøver hærværk og skræmmer konkurrenter væk fra at yde et arbejde for folk, der gerne vil bestille dem. Selvfølgelig burde han være i fængsel. Han er jo sådan en mafialeder”

Sagen blev forliget 8.3.2021. Ole Birks Olesens erkender at han ikke har belæg for sine beskyldninger og betaler sagsomkostningerne.

Mandag den 8.3.2021 var jeg med afdelingens fane, på plads ved arbejdsrettens indgang i København.

Grundlaget for min og manges andres tilstedeværelse denne dag - skyldtes at der på det statslige byggeri ved Storstrømsbroen, er en portugisisk entreprenør der hedder new Building service. En entreprenør, der i et forsøg på at fortrænge danske løn og ansættelsesforhold, har fyret 2 ansatte og sendt dem hjem til Portugal. Deres eneste ”brøde” er, at de har forsøgt at organisere deres kollegaer i 3F og at de har stillet op til valget som tillidsfolk!!!!

Så i min optik, kan det her tales om ”bøllemetoder”. Dog ser jeg altså ingen politikere, falde over hinanden for at kommenterer på sådan en sag.

Men vi hverken kan eller vil finde os i, at udenlandske eller danske kollegaer forfølges og underbetales.

Det har derfor aldrig været vigtigere, for den danske arbejder at være medlem af en overenskomstbærende fagforening.

Det har aldrig været vigtigere for fagforeningerne, at medlemmer og tillidsfolk kommer til møder i deres lokale fagforening og i de i samarbejde, skal udstikke retningen som fagforeningen skal følge.

Så organiser jer og involver jer og lad os kæmpe for:

  • Vores Fagforening
  • Vores overenskomst
  • Vores tillidsrepræsentanter
  • Og VORES arbejdsmarked

Lignende artikler

Dan Jeppesen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024