Debat: Hvem er værst?



I mens debatten kører om, hvilken kommune, der er mest skyld i, at vindmølleplanerne er kommet så langt, bliver vindmøllerne måske vedtaget i Odder Byråd den 14. november 2016. Begge kommuner flygter fra ansvaret for, at der kommer vindmøller så tæt på beboelser.

Af Vindmøllegruppen v. Lone Thomsen, Elbækvej 43, Elbæk, 8700 Horsens

Horsens Kommune
Horsens Kommune kommer med dårlige undskyldninger om, at de selv har handlet lige så provokerende med et vindmølleområde ved Borupgård, som generer Skanderborg Kommune og Ejer Baunehøj. Her vil der sandsynligvis aldrig komme store vindmøller, for hvem vil da få lov til at ødelægge udsigten fra et af nationens smukkeste historiske udsigtspunkter?
 Der er slet ingen tvivl om, at Horsens Kommune har ”solgt” os i området ved grænsen til Odder Kommune. Vi har godt set, at kommunen har arbejdet for vindmøllerne i kulisserne - på forvaltningsplan. Siden 2011 har der været et samarbejde om vindmøllerne på forvaltningsplan mellem kommunerne. I 2012 fandt vi vindmøllemodstandere ud af det, og offentliggjorde det. Vi kan se af svaret på indsigelserne, at der siden 2012 stadig har været et samarbejde mellem de 2 kommuner, igen udenfor offentlighedens søgelys. Husk lige, Horsens Kommune, at der også bor vælgere her! Vi glemmer ikke så let. Det er os, der skal leve med møllerne og generne derfra de næste 20-30 år! Horsens er kendt som en vækstkommune, men her, hvor vi bor, har I sørget for, at vi ikke kan vækste!

Odder Kommune
I høringsnotatet, som er Odder Kommunes svar på alle indsigelserne, står flere gange, at Horsens Kommune ikke har gjort indsigelser, at indforstået sprogbrug i miljørapporten er citater fra Horsens Kommunes forvaltning o.s.v., men Odder Kommune kunne jo selv have gjort noget for at stoppe vindmølleplanerne, selv skrive brugerrettet (de behøver jo ikke citere faglig korrespondance) og selv sørge for at de oplysninger, som de bringer til torvs i miljørapporten er uden væsentlige fejl! Det har de heller ikke gjort.
 Elvin Hansen fra byrådet i Odder Kommune (S) bruger det som en undskyldning for ”at jeg kan da ikke stemme andet end for, når Horsens Kommune ikke har noget imod det!” Citat fra Horsens folkeblad 28.10.2016. Odder Kommune kan vel handle selvstændigt og nedlægge møllerne på grund af egen sund fornuft. De behøver vel ikke, at behandle deres borgere lige så dårligt, som Horsens Kommune har gjort det i denne sag.

Landsbyafgrænsning
Det fyger om ørerne på os med skjulte aftaler og ansvarsfraskrivelser, og imens bestemmes den nye landsbyafgrænsning i Elbæk, Aggestrup, Søvind nord og Søvind Mark af de måske kommende møller. I Horsens Kommune er møllerne bare en selvfølgelig del af den nye afgrænsning, som kommunen arbejder med til Kommuneplan 2017 omkring Elbæk. Det er allerede indlagt som en forudsætning i landsbyafgrænsningen. Det sker på trods af, at mølleplanen endnu ikke er vedtaget, og forvaltningen har været i gang med det i måneder. Noget af det, som Elbæk bliver påvirket på, er vores enestående fjordudsigt med kig til Æbleø ved Fyn – ud over de almindeligt kendte alvorlige ting som helbredsgener, lavere huspriser, vigtige naturområder, en stor bestand af flagermus, så bliver kulturmiljø Aggestrup, boligområdet Røde Mølle Banke i Søvind, beboelserne på Søvind Mark og området øst for Reballevej også påvirket på deres store udsigt over landskabet. Hvem vil købe boliger med fjordudsigt, storslået udsigt over landskabet med 2 store vindmøller i synsfeltet? Vi ved, at møllerne vil medføre store gener, vi ved bare ikke, hvem det er, der bliver hårdest ramt og på hvilken måde.
 Vi vil behandles ordentligt, og vi vil have en værdig og tryg fremtid!

Lone Thomsen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024