Debat: Om Regionshospital Horsens(arkivfoto)

I ugeavisen Østjysk Avis og Horsens Posten var der en artikel omhandlende at Regions Hospital Horsens, var blevet kåret til Danmarks bedste i klassen mellem store sygehuse.

Af Per Ebling
Daugårdsvej 8, 8732 Hovedgård

Så er min mening bare at det må stå uhyggelig til på andre sygehuse, min oplevelse af Horsens sygehuset er at det er under alt kritik. Det bygger jeg på den behandling, min hustru fik under hendes indlæggelse.

Kort fortalt: I foråret 2019, fik min kone problemer med urinvejene, hun blev ultralyds scannet, og fok den besked at der var nogle vandcyster på venstre nyre, det havde ingen betydning. hendes problemer fortsatte, og efter ventetid blev der foretaget en biopsi a8 udtaget en prøve af vandcysterne) det Var kræft. videre behandling på AUH Skejby, bortopereret af nyren, ved kontrol viste det sig at kræften havde spredt sig til lungerne, og også lidt senere til nogle nymfer, så derfor i kemobehandling.

Den 7. juli fik hun feber og indlagt i Horsens, det var lungebetændelse, ud af kemobehandlingen, og i behandling med diverse antibiotika, betændelsen kunne ikke helt slås ned, hun kom hjem, med behandling hjemme, to gange var hun så dårlig at jeg personlig måtte få hende retur på hospitalet.

Hun havde svært ved at spise, maden var ikke særlig appetitlig, opkastninger, og dermed vægt tab. Under hele forløbet havde jeg bedt om at få hende overført til AUH Skejby, da det var der hendes behandling begyndte, og når hun var rask nok kunne komme tilbage i kemokur.

Mit ønske blev forbigået i stilhed.

Ligeledes klagede jeg over at hun ikke var blevet kontrol vejet hun var ikke blevet vejet siden den dag hun blev indlagt første gang. Svaret var at det ikke var nødvendigt, idet de vidste hvor meget hun spiste, JA MÅSKE, men de kendte ikke resultatet. jeg spurgte om det ikke var på tide at overveje at lægge en sonde ned i maven so på den måde kunne stoppe vægttabet, også dette blev forbigået i stilhed.

Jeg spurgte ligeledes om hvorfor de ikke lyttede til hendes lunger. svaret var det ikke var nødvendig idet de havde scanningsbillederne. svaret var at to læger ikke hørte det samme, oh der var også forskel på otoskoper.

Den 16. august, efter 5 uger med antibiotika behandling, kom de til konklusion, at det måske kunne være en svampesygdom. der blev booket en kiggerundersøgelse på AUH Skejby, som Skejby accepterede, men kunne ikke pt. sige nogen dato. Hun blev igen hjemsendt da fortsættelsen med antibiotika kunne fortsætte hjemme indtil undersøgelsen på AUH Skejby.

Den 30. august var der endnu ikke kommet indkaldelse fra AUH Skejby, derfor ringede jeg til AUH Skejby for at høre hvornår det kunne blive. Svaret var et Horsens Sygehus hade trukket undersøgelsen tilbage, idet patienten var hjemsendt. 

Jeg forklarede så hele behandlingsforløbet til AUH Skejby, som syntes det var yderst besynderligt, og de ville tage kontakt til Horsens Sygehus, og ringe retur, der gik ca. 10-15 minutter så ringede AUH Skejby til mig og sagde: Der er en tid om tre dage.

Det viste sig at være en svampesygdom, og dermed ændres behandlingen. og Horsens Sygehus overførte hendes behandling til Skejby, men stadig videre behandling hjemme, og hun fik således også en åben indlæggelse. hun fik det væsentlig dårligere, og blev indlagt på Skejby. her kunne de ikke forstå hvorfor der ikke var blevet reageret anderledes på de mange blodprøver der løbende var blevet taget.

Efter ca. 10 -12 dage blev hun hjemsendt, da der ikke længere var nogen håb tilbage.

Hun døde den 20. december 2021.

Jeg har også stillet det spørgsmål til Horsens Sygehus, hvorfor de tilbagekaldte den omtalte kikkertundersøgelse. svaret var at det var AUH Skejby der havde annulleret der, grundet Sygepleje strejken. Jeg kontaktede AUH Skejby for at høre om den afdeling, havde baret berørt af strejken, denne afdeling havde overhovedet ikke været strejke ramt. Så en af de to lyver, og jeg tror ikke det er AUH Skejby.

Under min hustrus indlæggelse på Horsens Sygehus, klagede jeg til hospitalsdirektøren, om den mad de serverede, efter min mening er føde ligestillet med medicin, det medførte at der kom en diætist og talte med mon kone, diætisten havde mange opskriften på hvordan man kunne gøre mad og drikke mere appetitlig og nærende, tydelig vis når hun kom hjem, disse menuer blev absolut ikke tilbudt på sygehuset. alternativet til det, der blev serveret, kunne patienterne få suppe og tyk kartoffelmos med kødsovs, begge retter opvarmet i mikroovn. Sygehuset syntes det er helt ok at familien selv kommer med mad til patienterne, og det har jeg erfaret er sket, på grund af menuen.

Jeg har selv fået det de kalder smørrebrød, rugbrød med kold kartoffelsalat, æg med most kapers opblandet med mayonnaise (mærkelig smag) leverpostej med tørret hindbær, det frister ikke, på Skejby er niveauet meget højere. men måske sætter Hospital direktøren en ære i at gøre det så billig som mulig, uanset konsekvens.

Så min sympati for Horsens Sygehus ligger på et meget lille sted, hvis det overhovedet eksistere. 
 

Per Ebling

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021