Det er ganske vistHvilke eventyrlige drømme, der dog skrives om i Horsens Folkeblad d. 26.9. ”Se hvilke farver og hvilke mønstre” sagde skrædderne i ”Kejserens nye klæder”.

Af Karen Bækbøl
Trædenvej 22, 8740 Brædstrup

Tror man virkelig, at EU, vil give 36 millioner til vores del af Gudenåen, og ødelægge opfindelsen: et el-producerende Vandkraftværk med 3 smukke søer.

Vandkraftværket kører jo på fuldt tryk, uanset om vinden blæser eller solen skinner og udnytter Gudenåens 10 meter fald. 

Har Horsens kommune glemt, at Europa er i krig og energipriser derved er alt for høje?

Man har for nylig snakket om at placere vindmøller her ved naturstien og samtidig glemt, - at Vestbirk vandkraftværk også skal erstattes med en 10 millioner dyr vindmølle, -og hvor?

Projektet bliver altså på 46 millioner. 

Det lyder, som om man har tænkt sig, at kassere de 2 millioner kW om året, værket producerer? 

I stedet vil man købe og BRUGE EL, som er nødvendigt for at varme den gamle smukke bygning op, at den ikke skal forfalde. Man vil også BRUGE EL til at pumpe vandet fra kilder til søer og åløb, for at holde kanosejladsen i samme rute via Vestbirk vandkraftværk. 

Og hvordan var det, denne diskussion startede? Jo, de søde små fisk kunne ikke komme frem og tilbage for at gyde-”eengang om året”. Der var en prop = sluse ved det gl. åløb. 

Man havde nemlig kun set på de gamle kort fra før 1992,- ligesom de kort vi fik på bordene ved høringsmødet på Pejsegården i 2017. På de kort var FRISLUSEN ikke tegnet ind endnu.

Dette skrev Line Iversen om d. 15.8 med foto af åbningen 1992.

Den omtalte prop, er en sluse, som kan åbnes på vid gab, så vandet fosser videre, - så hvorfor grave jord væk? Til daglig åbnes der for den vandmængde vi ser under Den genfundne bro, sammen med vandet fra Frislusen.

Så tag en Søndagstur ud at se med egne øjne. Det kan endda være, at I er nogle, der vil gøre STORE ØJNE, - når I ser med hvilken fart vandet strømmer afsted ad FRISLUSEN. 

Vi er i krig og EU mangler grøn energi og el, - så der er god grund til at sætte projektet på stop.

EU, det er også os, - desuden skal projektet vel rundt om Folketinget på Christiansborg og stemples, - og derinde ligger et ringbind med 1000 underskrifter for at bevare vandkraftværket ligesom Tangeværket. Lad os skønne på disse to kraftværker, der producerer GRØN energi.
 

Karen Bækbøl

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023