Efterårets kommer blev fejret med Havens DagI Sattrup hos Peters Planteskole, begynder efterårsfarverne at kigge frem også selvom weekendtemperaturerne lå omkring de 20 grader er både indehaver Peter Kühne og skolens mange vækster i gang med at gøre klar til den mørke årstid.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Men først skulle deres langes gode havetilbud over disken på planteskolen. Kunderne kom mellem bygerne og haven bugnede af vækster i mange flotte farver.

Peter har bagest i haven indrettet en mindre bed med sukkulenter og kaktus. Faktisk er der mere tale om en hobby end arbejde fortæller han:

- Det er meget praktisk når ens hobby næsten er ens arbejde. Jeg har lavet et bed som jeg kalder Mexico, men det ikke er alle planterne som kommer fra Amerika. Der er mange forskellige arter og selvom mange af dem har skarpe pigge, så trækker fuglene dem alligevel op af jorden.

Inden længe bliver dagene for korte og der vil ikke længere være sollys nok til de mange planter og temperaturen falder også. Det betyder at inden for kort tid skal Peter til at sætte planter indendørs så de kan klare vinteren, inden de igen kan komme ud i solen.

Der er åbent på planteskolen et stykke tid endnu, inden det meste havearbejde må indstilles og Peter Kühne står klar med råd og vejledning til sine mange kunder.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024