En kriger kom til GedvedTirsdag 31. august var der lagt op til mandehørm og spændende historier og fortællinger, da tidligere jægersoldat, forfatter til flere bøger og benhård instruktør i TV2’s ”KORPSET”, havde lagt vejen forbi Gedved.

Med udgangspunkt i sine egne oplevelser og karriere, både i forsvaret og som bl.a. minerydder og fotograf i verdens brændpunkter, tog Rathsack os med på en mental belæring om, hvorfor den rette attitude er så vigtig for enten succes eller fiasko. Fiasko som, for Thomas Rathsack, i yderste tilfælde kunne betyde forskellen på liv og død. Men også hvordan man kan bruge den positive attitude til at få succes. Vigtigheden i at være godt forberedt, og vigtigheden i at være klar. Mentalt.

Mere end 300 havde fundet vej til Gedved Hallen, og de fik en aften, hvor Thomas Rathsack gav dem et indblik i de strabadser, som aspiranter og ”jægere” må gå igennem, for at være en del af en af verdens bedste, og mest anerkendte, militære eliteenheder.

Han viste sin egen lille ”træningsdagbog” for en uge i oktober måned, inden han startede som aspirant til Jægerkorpset. Det startede med 60 km natmarch med 30 kg oppakning, fortsatte med 1500 m svømning i uniform i havet, 3600 m løbetest på 12 min., nat-orienteringsløb i Grib Skov osv. Blot for at være klar til aspirantkurset. 

Herefter fortalte Rathsack om nogle af de øvelser han skulle igennem på kurset, før han kunne kalde sig ”Jæger 229”. Meget aktuelt med den tilspidsede situation i Afghanistan, tog Rathsack derefter publikum med videre på en spændende tur i hans militære karriere, hvor fortællinger fra missioner rundt omkring i verdenen, blev suppleret med billeder og videoer fra hans oplevelser.

Vi var med i Afghanistan og Irak, på natlige indsættelser med helikopter på klippeafsatser i bjergområdet imellem Afghanistan og Pakistan, på natlige patruljer i fjendeland, osv. osv. Efter næsten 2 timer, var tiden kommet til sidste historie. Rathsack fortalte, hvordan rent held var afgørende for, at han kunne stå her i Gedved på denne sidste dag i august. En køretur i Bagdad der blev forsinket med 2 minutter, var nok til at han ikke nåede hen til et Amerikansk checkpoint, som lige før hans ankomst, blev sprunget i luften af en selvmordsbomber. Dog var han tæt nok på til at blive blæst omkuld af trykbølgen. 

Historierne var mange, og ikke mindst fortalt med en entusiasme og humor, som gjorde at publikum blev grebet af fortællingerne, og under hele foredraget sad med blikket fast rettet mod scenen og de to store skærme. Alt i alt et rigtig godt og spændende foredrag, hvor der til sidst var lejlighed til at stille spørgsmål. Og spørgelysten var stor.

Inden publikum gik hjem, benyttede flere sig af, ligesom de gjorde i pausen at købe nogle signerede bøger af den tidligere ”Jæger”. Godt underholdt i lidt over 2 timer, og med et lidt større indblik i Jægerkorpset, tegner det godt for det næste arrangement. 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021