Fængselsmuseet i vinterferien: Gå på opdagelse i mørketFor mange er vinterferien et oplagt tidspunkt at tage på museum, og derfor har Fængselsmuseet i Horsens forberedt et tag-selv-bord af spændende aktiviteter og oplevelser i ferien.

Vinterferien er på vej, og den byder på flere muligheder for at opleve Fængselsmuseet i Horsens på helt nye måder.

For eksempel kan du komme med på en særlig rundvisning uden for museets normale åbningstid. Museet slukker for strømmen og fortæller historier fra dengang, hvor fængselslivet udspillede sig i petroleumslampernes dunkle skær. På tre aftener i vinterferien bliver der mulighed for at komme ind efter lukketid og bevæge sig rundt i den gamle bygning med flagermuslygter i hænderne. Rundviseren fortæller undervejs om stedets historie; om kældergangene, korporlig afstraffelse, den sidste henrettelse med økse og andre historier, der ikke er for sarte sjæle. Museet anbefaler derfor turen for voksne og børn fra 12 år og opefter.

Helle Hansen arbejdede fra 1986 til 1999 i Horsens Statsfængsel og var en af de første kvindelige ansatte på stedet. Det vækker mange minder hos hende at besøge sin gamle arbejdsplads, der nu er blevet til Fængselsmuseet.

Fængselsbetjentene fortæller

Det er efterhånden 16 år siden Horsens Statsfængsel lukkede som aktivt fængsel, men hvis man ønsker at få et indblik i livet bag murene dengang, så er der rig mulighed for det i ferien. Fængselsmuseet har planlagt ekstra mange guidede ture med tidligere fængselsbetjente og byder samtidig "velkommen tilbage" til Helle Hansen, der allerede kender stedet ud og ind. Hun havde nemlig sin daglige gang som fængselsbetjent i Horsens Statsfængsel fra 1986 til 1999, hvor hun fortsatte andre steder i den danske kriminalforsorg. Helle er en erfaren formidler, da hun gennem mange år af sit arbejdsliv tog på besøg i skolernes ældste klasser for at fortælle dem om de barske realiteter bag tremmerne.

En rundtur med Helle eller en af de tre andre fængselsbetjente er en unik mulighed for at få et levende og personligt indblik i en ellers lukket verden.

En medhjælper fra museet guider gæsterne i brugen af VR-udstyret hver dag i vinterferien.

Kravl ind i en virtuel tunnel

Hvis man ikke blot vil se og lytte, men også opleve fængselshistorien på egen krop, skal man prøve Fængselsmuseets virtual reality-oplevelse Verdens Vildeste Flugt. Her må man ned på alle fire og kravle igennem den digitale genskabelse af flugtkongen C. A. Lorentzens 18 meter lange tunnel. Der er personale klar til at guide gæsterne i brugen af udstyret hver dag i vinterferien.

For børnefamilierne og alle, der har lyst til en udfordring, er der familieaktiviteten Det Skjulte Stempel, hvor man skal knække hemmelige koder og løse en række sjove opgaver fordelt rundt i hele museet.

Lukket og Slukket: Lørdag d. 12., tirsdag d. 15. og torsdag d. 17. februar klokken 18. Billetter skal købes på forhånd.

Hver dag fra den 12. - 20. februar:

Fængselsbetjentene fortæller kl. 10.30, kl. 12.00 og kl. 13.30. Kan bookes på forhånd eller ved billetsalget. Bemærk at rundvisningerne foregår udendørs.

Verdens vildeste flugt i Virtual Reality kl. 11.00-13.00 og kl. 13.30-15.30.

Lignende artikler

FÆNGSLET

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023