Prison Ink er Skandinaviens største Tattoo Festival!(Foto: Jens Jessen)

Prison Ink 2023 i Horsens: En eksplosion af farver, kreativitet og individualitet, hvor tusindvis af gæster blev tatoveret, oplevede live musik, street art, skate-konkurrencer og fejrede det at være unik. 

Af Jørn Kildall
Fotos Jens Jessen og
Arendina Post de Jong

Fængslende begivenhed

Det var torsdag kl. 11, da portene til Prison Ink 2023 åbnede op til en verden af farver, kreativitet og festivitas. Tusindvis af gæster strømmede ind på FÆNGSLET i Horsens for at blive inspireret, få deres drømmetatovering, eller blot nyde en kold fadøl i solen. Med vejrudsigten på arrangørernes side, var scenen sat for Skandinaviens største tattoo festival.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Et hav af aktiviteter og oplevelser

Festivalens omdrejningspunkt var selvfølgelig tatoveringskunsten, med 160 tatovører fra hele verden. Men det var langt fra det eneste, der var at se og opleve. Gæsterne kunne også nyde street art, live musik, højtsvævende skate-konkurrencer, udstilling af motorcykler og amerikanerbiler, samt træf for Puch Maxi entusiaster og MC-folket.

Når sulten eller tørsten meldte sig, kunne gæsterne prøve lækker streetfood fra Kao Thai, drikke kaffe og spise kage fra Capulus Danmark, eller besøge O’s Barbershop’s old school barbershop for en trimning af skægget.
 

(Foto: Jens Jessen)

Mød en af de frivillige: Amanda Arrigan Nymann

Avisens udsendte fik en snak med en af de frivillige, der får det hele til at ske. Amanda Arrigan Nymann er event- og frivilligkoordinator ved Prison Ink. Hun startede for fem år siden som bartender og har sidenhen stået for PR og frivilligkoordination.

"Hvad der kommer til at ske heroppe på FÆNGSLET i løbet af weekenden? Ja, der kommer til at ske sindssygt mange ting," sagde hun entusiastisk. "Vi har 160 artister fra hele verden, der deltager i forskellige tatoveringskonkurrencer. Og så har vi et Puch Maxi Meet i dag, torsdag. Og på lørdag har vi et Motorcykel Meetup."
 

(Foto: Jens Jessen)

Jeg skal have farver i øret!

Når Amanda selv skal under nålen, overlader hun fuldstændig kontrol til sin tatovør. "Jeg har bare sagt til min tatovør, at jeg skal have nogle farver i øret. Og så må han slå sig løs."

Amanda appellerede også til gæsterne om at støtte op om festivalen. "Jeg synes alle skal støtte op om dette projekt. Det er kulturelt rigtig godt at støtte, og det kan bidrage til at fjerne fordomme omkring tatoverede mennesker," sagde hun. "Det er faktisk den mest fredelige konvention. Det er bare folk, der går og hygger sig, og de får lov til at være sig selv her. Det er jo det bedste."

Så, i solen over Horsens FÆNGSLET, var det tydeligt at se, at Prison Ink 2023 var mere end bare en tattoofestival. Det var en fejring af individualitet, kreativitet og det at være sig selv - uanset om man har tatoveringer i ansigtet, pink hår, eller bare elsker at køre Puch Maxi.
 

(Foto: Jens Jessen)

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023