Fængslende krimiaften med de største forfattereKurt Kragh, Stine Bolther og Ove Dahl, viste deres nyeste bog ”Fra drab til dom”. (Foto Jens Jessen)

Horsens er kendt for Fængslet og ikke mindst for den store krimimesse som i mere end to årtier har huseret i byen. Men hvorfor nøjes med de store forfattere en gang om året når man nu ikke kan få nok af krimiromaner? Derfor havde arrangøren Horsens biblioteker mandag 28. november inviteret fire af de store danske forfattere til at fortælle om deres romaner og forfatterskab netop på Fængslet.

Af Jørn Kildall. Fotograf Jens Jessen

Kriminalstof er altid dragende. Det er noget man ved på Horsens bibliotek som gennem to årtier har været arrangør af krimimessen i byen. Derfor afholdt man en mini krimimesse, som man for sjov valgte at kalde arrangementet, da man havde inviteret til et foredrag med fire danske kriminalforfattere som fortalte om deres romaner og om deres tidligere arbejde hos politiet som efterforskere.

Arrangementet blev afholdt i fængslets nye indergård som er den perfekte ramme til arrangementer af denne slags - de rå vægge giver en god stemning og lyden i rummet er supergod og det er nemt for alle at se gæsterne på scenen.

Der var mødt omkring 300 tilskuere op og det må siges at være flot. Horsens bibliotek havde lavet arrangementet i samarbejde med Politikens forlag, om man var klar til at give de fremmødte et par gode timer med masser af spændende kriminalstof og betragtninger fra de kendte forfattere.

Sara Blædel var i hopla på scenen. (Foto Jens Jessen)

Sara Blædel og Stine Bolther indledte med flot parløb fyldt med højt humør, og den gode kemi mellem de to forfattere forplantede sig hurtigt til hele salen. De to kvinder kender selvfølgelig hinanden og det blev også afspejlet på scenen med deres hurtige replikskifter og rappe kommentarer. De fik rundet deres romaner og kom med mange spændende betragtninger om at være forfattere, og om at skrive kriminalromaner generelt.

Senere kom Ove Dahl på scenen og fortalte om sin tid som kriminalinspektør og førte tilhørerne ind i virkelighedens kriminaldramaer. Man siger at virkeligheden ofte overgår fantasien og når man hørte Ove Dahls beretninger fra et langt liv i politiet, så er der ingen tvivl om at virkeligheden langt overgår forfatternes fantasi.

Der var også besøg af en anden pensioneret politimand, Kurt Kragh som var ansat i Rigspolitiets Rejsehold som efterforskningsleder. Han havde også en masse af historier at fortælle fra sin tid i politiet.

Det var en spændende aften hvor tilhørerne fik et indblik ind i virkelighedens verden og fik lov til at møde forfatterne, og høre deres betragtninger på hvordan man omsætter virkeligheden til fiktion i deres populære romaner.


Se flere fotos på vores fotoside ...

Ove Dahl og Kurt Kragh signerede deres nyeste på Fængslet. ( Sara Blædel var i hopla på scenen. (Foto Jens Jessen) Foto Jens Jessen)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024