Færrest må gå fra hus og hjem i 14 årTvangsauktioner er faldet med ca. 30 % på et år. Hovedstaden har færrest tvangssalg – Sjælland flest.

Af home a/s

Antallet af tvangsauktioner i første halvdel af 2021 er ikke set lavere siden 2007 - før finanskrisen. Der var blot 126 tvangsauktioner i juni mod 130 måneden før.

Det betyder, at antallet af ejendomme, der er sendt på tvangsauktion i første halvår af 2021, er det laveste i mere end 14 år. Man skal helt tilbage til 2007, før finanskrisen satte ind, for at finde et tilsvarende første halvår med færre tvangsauktioner, viser tal fra Danmarks Statistik.

På landsplan er antallet af tvangsauktioner faldet med 30 % fra 1.034 i første halvår af 2020 til 726 tvangsauktioner i samme halvår 2021.

Gode tider hjælper

Ifølge ejendomsmæglerkæden Home er det de gode tider på boligmarkedet i halen på corona-nedlukningen i foråret 2020, der også har positiv effekt på tvangssalgene.

”Vi har oplevet en høj handelsaktivitet i hele landet,” fortæller boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen og fortsætter:

”At færre må gå fra hus og hjem er ekstremt positivt, da tvangsauktioner oftest sker i forbindelse med en kedelig situation såsom længerevarende arbejdsløshed, sygdom eller en skilsmisse.”

Alle regioner har det seneste halve år haft et fald i antallet af tvangsauktioner sammenlignet med samme periode året før.
 

Home

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021