Forskellen hed Englert og Neesgaard(foto: Jens Jessen)

Det var med stor spænding, HH Elite gik ind til kampen i pokalturneringen mod Århus United. Der var temmelig mange skadede spillere i truppen, og det gjorde træner Jan Leslie lidt usikker på, hvor truppen stod, før det gik løs med årets første gældende kamp. Lad det være sagt med det samme. Det var ikke noget at råbe hurra for. 

Af HH Elite. Fotos Jens Jessen

Det var til at mærke at Amalie Grøn sad ude med en knæskade, Emilie Winther havde stadigvæk vrøvl med skulderen og Anette Jensen bøvlede med et riv i læggen. De tre sad ude og Laura Damgaard, Kristin Thorleifsdottir og Nina Dano spillede alle med større eller mindre skader. Det kunne ses og mærkes lørdag eftermiddag, hvor i omegnen af 600 tilskuere havde valgt at bruge en solrig lørdag eftermiddag på at se pokalhåndbold.

”Vi blev besejret på alle parametre, og vi kan ikke være tilfreds med den attitude, vi startede sæsonen med. Jeg kan godt afsløre, at der blev talt med meget store bogstaver i omklædningsrummet efter kampen. Vores forberedelse til kampen kan vi ikke klage over, men det var slet ikke det, vi havde regnet med og aftalt inden kampen. Vi havde talt om, hvordan vi skulle skyde på Sabine Englert, men jo flere afslutninger hun nappede, jo sværere blev det for os. Den slags er selvforstærkende, og det fik vi at mærke lørdag eftermiddag i Forum Horsens”, indrømmer Jan Leslie, der dog ikke har tabt modet inden onsdagens kamp i København, hvor et stærkt København hold venter på HH Elite. 

Da kampen var afsluttet, stod der 19 – 30 på måltavlen. HH Elite havde fået en kindhest af Aarhus United, hvor den tyske veteranmålvogter Sabine Englert helt og holdent tog pynten af Horsensskytterne. I den anden ende var det Mathilde Neesgaard, der svingede taktstokken med en håndboldintelligens, der sjældent ses hos danske spillere. Hun må være meget tæt på en plads på landsholdet, hvis hun fortsætter på den måde i denne sæson.

”Vi kom ud til kampen med en fantastisk indstilling, og det var tydeligt, at vi havde fået meget ud af at se video med de træningskampe, HH Elite havde spillet. Vi var godt forberedt, og spillerne leverede en helstøbt indsats og spillede på et niveau, jeg ikke havde forventet, at vi kunne på nuværende tidspunkt. Vores midtforsvar med Kathrine Behrens og Emma Mogensen gjorde livet let for Sabine Englert i målet, og var en af grundene til, at hun fik en fantastisk debut i målet hos os”, forklarede Aarhus Uniteds træner Heine Eriksen efter kampen.

(foto: Jens Jessen)

Helt fra starten af kampen kom HH Elite bagefter og ved stillingen 1 – 5 tog Jan Leslie den første time out, uden det gjorde spillet på banen meget bedre. Det gentog sig efter næste timeout ved stillingen 7 – 11, og det hjalp heller ikke at få skiftet hele højresiden halvvejs i første halvleg. Aarhus United var jævnt overlegne og ved pausen stod der 10 – 16 på den store måltavle i Forum Horsens. Det blev hellere ikke meget bedre i anden halvleg, hvor unge Maria Holm var eneste lyspunkt på HH Elite holdet. Hun fik som den eneste skudt hul på Sabine Englert, der var kampens bedste spiller. Hverken målvogterne eller markspillerne ramte dagen for Horsensholdet, og man må i den grad håbe at det gamle ordsprog om en dårlig generalprøve gerne giver en god premiere er gældende for HH Elite. Slutresultatet blev 19 – 30, men i slutningen af anden halvleg gav Leslie spilletid til Freja Hauge og Sofie Simonsen. Det kan have haft indflydelse på nederlagets størrelse, men til gengæld var det værdifuld rutine til to af de unge spillere, der i fremtiden vil få mere spilletid på højeste niveau.

Da Jan Leslie mødte sponsorerne inden kampen og fortalte om, hvad der kunne forventes af lørdagens pokalopgør, kom han ind på at HH Elite gennem årene havde haft besvær med Aarhus Uniteds hurtige opløb, og derfor skulle afslutningerne være sikre, så spillerne kunne nå at komme på plads i forsvaret inden contra-maskinen rullede hos Aarhus United. Kampen skulle med andre ord spilles på HH Elites præmisser. Det blev helt sikkert ikke tilfældet.

”Vi forsøgte at gøre det så godt som muligt, men vi manglede både kvalitet og vilje på banen. Nederlaget var en kombination af en glimrende og koncentreret indsats af Aarhus United og en mangelfuld indsats fra vores side. Vi manglede kvalitet og vi manglede vilje. Længere er den ikke”, slutter Jan Leslie.

Lignende artikler

HH Elite

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022