Frivillighed hjælper: Vellykket loppemarked i Haldrup(Foto Arendina Post de Jong)

Det er de frivillige som holder mange af vores lokalsamfund kørende og søndagens loppemarked og auktion i Haldrup Forsamlingshus er endnu et godt eksempel på dette.

Af Jørn Kildall. Fotos Arendina Post de Jong

Allerede ved ankomsten til Haldrup Forsamlingshus stod det klart at her havde man fået banket et tilløbsstykke op. Foran forsamlingshuset summede det af liv og mange glade mennesker som ville prøve lykken i loppeland – måske ventede der guld til loppekenderne?

Udover et flotte loppemarked var der også to auktioner som foregik fra forsamlingshusets fine kukkassescene med energisk auktionarius og en helt fyldt sal.

(Foto Arendina Post de Jong)

De frivillige driver værket

Der er ingen tvivl om at det kræver mange frivillige både at planlægge og afvikle et loppemarked og auktion af denne størrelse.

Måneder i forvejen har en gruppe af de frivillige arbejdet med at planlægge dagen. Der skal skaffes lopper, lejes forsamlingshus, laves omtaler, fordeles opgaver og vagter. Ja, listen er lang og omkring 50 frivillige fra Haldrup er del af det store frivilligkorps som får det til at lykkes.

Der skal også bruges omkring 30-40 frivillige til at afvikle loppemarked på dagen og der er nok at se til. Der skal bemandes boder, laves kaffe og kage, som skal sælges. Der skal fjernes affald og der er hele tiden opgaver som skal løses.

Søndag når det hele er slut, skal alting fjernes og ryddes op, så Haldrup Forsamlingshus er klar mandag morgen til at tage mod nye glade gæster.

(Foto Arendina Post de Jong)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023