Alle elskede Pre Loved – tøjmarkedDer var kø, da dørene til Pre Loved tøjmarked i Vestbirk Forsamlingshus blev slået op lørdag. 

Foto Jørn Kildall

Efter at have betalt entreen, havde gæsterne adgang til et skatkammer af tøj fra rigtig mange menneskers gemmer. Der var noget for en hver smag, både kendte mærker og knap så kendte. Der var børne og herretøj, men det, der fyldte mest, var dametøjet, og sjovt nok var der også en klar overvægt af kvinder blandt stativerne.

Det var nu ikke fordi, der ikke var mænd og børn til stede – tværtimod, men arrangørerne vidste, at mænd og børn relativt hurtig mister interessen for at se på tøj, så der var opstillet caféborde og der var mulighed for at købe sig en kop kaffe eller noget andet drikkeligt. Det virkede - mændene tog plads ved de opstillede borde med en kop kaffe og fik sig en snak, alt imens de kunne agere stativ for det tøj, deres kvindelige ledsagere havde fundet.

Børnene var hurtige til at få plaget sig til en sodavand og et stykke kage, så de kunne tage plads i cafeens sofaer. Ifølge Oscar og Alma var det i hvert fald det bedste ved tøjmarkedet, og på forespørgsel om de havde fundet noget nyt tøj, var svaret, at det måtte jeg spørge deres mor om.

Kirsten havde været blandt de første, der kom ind til Pre Loved, og hun havde fundet en del tøj til sig selv, og var i øvrigt så begejstret for det hun så, at hun valgte at køre hjem og hente Morten, dels for at se, om der kunne være noget tøj, han kunne falde for, men også for at de sammen kunne nyde den lækre frokost, der blev serveret i cafeen.

Morten er ikke en af de mænd, der synes shopping er det store hit, men til gengæld var en frokost svær at sige nej til. På trods af Mortens manglende shopping gen, synes han dog tanken om, at tøj kan få nyt liv er en rigtig god tanke. Som han siger, vi er alle en del af køb og smid væk-kulturen, men det kunne da være fedt, at det, vi smider væk, blev grebet af andre, og at vi selv griber andres aflagte ting. Med et smil i øjet tilføjer Morten, jeg går da selv i meget at mit eget brugte tøj, så hvorfor ikke andres. Om Morten rent faktisk fik købt noget ud over frokosten, vides ikke.

Anna Grethe havde posen fyldt med tøj, da hun kom hen til disken for at sige tak for en lækker frokost, og få lidt tips til, hvordan den var lavet. Forespurgt, om hun havde ledt efter noget specielt, var svaret egentlig ikke - men lidt har jeg da fundet. Sjovt nok er to af de bluser, jeg har fundet, doneret af to af mine veninder, så her kommer tanken om nyt liv til tøjet overraskende tæt på. Den ene bluse skal lige sys lidt ind, men det har den tidligere ejer lovet at hjælpe med, siger Anna Grethe.

Ved et af cafébordene stod Svend og agerede tøjstativ. Det var ham der havde set Pre Loved omtalt og fruen var ikke svær at overbevise om, at de skulle til Vestbirk og tjekke tøjet ud. Ifølge Svend er vi nødt til at begynde at se noget mere seriøst på bæredygtighed. Kloden kan ikke blive ved med at holde til den miljøbelastning som f.eks. vores overforbrug medfører, så jeg er helt med på at vi skal til at ændre forbrugsvaner, siger Svend.

På arrangørernes vegne, fortalte Linn og Maria, at de var meget tilfredse med dagen. Der havde været godt med gæster, og der havde været en god stemning. Der havde været godt gang i tøjet, og ligeledes havde cafeen været godt besøgt. Vi kender ikke resultatet endnu, men vi er klar til at gentage succesen.

Vi har haft det rigtig sjovt med at få arrangementet stablet på benene, fortæller Linn. Overalt hvor vi har henvendt os, har vi mødt positivitet, og ikke mindst den mængde tøj, vi har fået foræret, har overrasket os, det er vi meget taknemmelige for. Vi har hele vejen igennem fået stor opbakning og anerkendelse af vores indsats for at få sat genbrug sat på dagsordenen. 

Ligeledes har det været en rigtig god ide at kombinere genbrugstanken med en cafe, siger Maria. Efter sådan en gang powershopping, trænger man til at sidde ned, og rigtig mange har valgt at købe vores frokosttilbud. 

Vi lært meget både i optakten men også her på dagen, siger Linn, så næste gang er der nogle ting, vi vil gribe anderledes an, og vi har også fået nogle ideer til nye tiltag, slutter Linn.

pebo

Lignende artikler

pebo

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023