Fuldt hus til åbning af fotoudstillingVi kender ikke det maksimale antal mennesker som må opholde sig i Tinghuset i Brædstrup, men lørdag eftermiddag var grænsen sikkert nået for der var stuvende fuldt af gæster og glade amatørfotografer som skulle se Vestbyens Fotogruppes udstilling.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Tinghuset i Brædstrup er et fantastisk og historisk sted, og som udstillingslokale er det yderst velegnet og det ved de gode amatørfotografer fra Vestbyens Fotogruppe. Derfor havde man lørdag indkaldt til fernisering på deres årlige fotoudstilling og man kunne i år fejre at det var 11. gang man afholdt arrangementet på stedet.

En lille smule forsinket tog formand for Vestbyens Fotogruppe, Benny Andersen ordet og der blev stille i rummet. Benny kunne fortælle at Vestbyens Fotogruppe består af 18 glade medlemmer, alle seniorer, som mødes i Vestbyens beboerhus i Horsens hver mandag. Her går snakken selvfølgelig om fotos, fotografering, og komposition og billedbehandling. Men det sociale aspekt af foreningens virke vægter man også højt kunne han fortælle. Der er udflugter, fælles spisning, den gode julefrokost og selvfølgelig den årlige fotoudstilling.

Gennem alle årene har man altid haft en særlig inviteret gæst som skulle åbne udstillingen og i år var valget faldet på borgmester Peter Sørensen som også er en stor kender af gode fotos. Han kunne fortælle at på borgmesterkontoret er det primært gode fotografier som pryder væggene. Fotografiet er godt til at vække følelser og fortælle historier, samt vække til refleksion.

Medlemmerne af fotogruppen havde ophængt 100 forskellige flotte fotografier i Tinghuset. I år var temaet frit og det gav udstillingen et godt og mangeartet udtryk, da man kunne se fotos af dyr, fra rejser, abstrakt fotokunst, naturskildringer, reportage fotografi, arkitektur og så videre.

Udstillingen vil blive hængende nogle dage og kan ses torsdag 2. marts og lørdag 4. marts, sidste dag er søndag 5. marts. Der er adgang fra klokken 13 til 17 alle dage og det er gratis at komme ind.
Udstilling er støttet af Kulturafdeling Brædstrup (Horsens kommune) og SuperBrugsen Brædstrup.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023