To gange Arne Lægaard på stemmesedlenArne Lægaard fra Skanderborg

Når vælgerne til regionsrådsvalget i Region Midtjylland skal stemme den 16. november, skal de se sig godt for på stemmesedlen. Især hvis de vil stemme på Venstre-kandidaten Arne Lægaard. Blandt Venstres 41 kandidater til regionsrådsvalget er der nemlig to kandidater med præcist dét navn. Arne Lægaard fra Holstebro, der står på plads nr. 10. Og Arne Lægaard fra Skanderborg, der er opstillet som nummer 16. 

På stemmesedlen har Venstre opført sine kandidater med kommunenavn efter personnavnet, så vælgerne har mulighed for at skelne de to gange Arne Lægaard fra hinanden. Lidt sværere er det, hvis man ønsker at brevstemme med en personlig stemme på en af de to kandidater. Det kan man allerede fra tirsdag den 5. oktober, og her er det vigtigt, at vælgerne selv tilføjer kommunenavnet efter personnavnet, hvis man ønsker at stemme personligt på en af de to Arne Lægaard. 

”Vi har spurgt juristerne hos Region Midtjylland, hvad der sker, hvis man ikke tilføjer kommunenavnet efter Arne Lægaard. Svaret er, at man så ikke kan afgøre, hvem der er stemt på. Brevstemmen tæller derfor kun som en listestemme på Venstre – og ikke som en personlig stemme på en af de to kandidater”, siger Jens Nicolai Vejlgaard, formand for Venstre i Region Midtjylland. 

De personlige stemmer er afgørende for, hvilke kandidater fra de enkelte partier der bliver valgt. Venstres kandidater er sideordnet opstillet, og det er derfor udelukkende antallet af personlige stemmer, der afgør, hvem der bliver valgt.

De to Arne Lægaard kender i øvrigt hinanden, da de begge stammer fra Holstebro-egnen. Arne Lægaard fra Holstebro sidder allerede i regionsrådet, mens Arne Lægaard fra Skanderborg er opstillet for første gang. Han er også opstillet til byrådet i Skanderborg Kommune – og her har han navnet for sig selv.
 

Arne Lægaard fra Holstebro

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024