Gfg Gedved Gymnastikforening er Årets forening 2021Formand Wanja Høj Sørensen, tidligere formænd og instruktører var med til kåringen af foreningen som Årets forening 2021.

Det kræver en indsats at arbejde med frivillige. I Gfg Gedved Gymnastikforening har et bevidst fokus på arbejdet med instruktørerne skabt en kultur, hvor de frivillige selv efter mange år, stadig har lyst til at udvikle sig og bidrage i foreningen. Tirsdag den 30. november blev klubben hyldet som Årets forening 2021 af DGI Sydøstjylland.

Af DGI

Formanden i Gfg Gedved Gymnastikforening, Wanja Høj Sørensen, blev både glad og rørt, da hun modtog beskeden om, at foreningen er udnævnt til Årets forening 2021.

”Jeg er bare glad og stolt. Det er dejligt, at vi bliver set og anerkendt for det arbejde vi laver i bestyrelsen og at det kan mærkes blandt instruktørerne. De er trods alt kernen i det arbejde vi udfører og det er dem, der skaber gymnastikken, glæden og sammenholdet for medlemmerne. Derfor fylder arbejdet med de frivillige også meget, og at det er blevet set, er jeg virkelig stolt af,” siger Wanja Høj Sørensen.

DGI Sydøstjyllands hædrer hvert år en forening, der udmærker sig inden for et specifikt tema, og med anerkendelsen følger en præmie på 10.000 kr. En præmie, som den udvalgte forening kan bruge til at skabe endnu bedre forhold for medlemmer og frivillige. Valget faldt i år på Gfg Gedved Gymnastikforening, som får anerkendelsen for et dedikeret arbejde med at motivere og fastholde deres frivillige og instruktører.

”Det gjorde indtryk på udvalgskomiteen, at nomineringen kom fra en frivillig, der fortæller, hvordan hun, selv efter mange år som frivillig i Gfg, har lyst og motivation til at tage 20 år mere. For os illustrerer det, hvad det betyder, når en forening arbejder fokuseret med at inddrage de frivillige i foreningens udvikling og hvilken positiv forskel det gør, at de frivillige oplever medindflydelse, ansvar og opbakning fra bestyrelsen,” udtaler Jonas Kallan Langvad, bestyrelsesmedlem i DGI Sydøstjylland.

Sluk aldrig en ild, der brænder

Gfg Gedved Gymnastikforening har 68 frivillige instruktører og hjælpeinstruktører. Hvert år inden sæsonstart samler bestyrelsen dem alle til en sammenkomst, hvor sæsonens fokusområde gennemgås. Det betyder, at alle instruktører arbejder med det samme tema på deres respektive hold. Det giver sammenhold og sikrer samtidig kontinuitet i gymnasternes udvikling. Alle hjælpetrænere får en mentor, hvis opgave det er at introducere dem til at være træner som en form for mesterlære. Ved sæsonafslutning bliver alle frivillige bedt om at udfylde et evalueringsskema, så det bliver tydeligt for bestyrelsen, hvad der virker og hvad, der skal forbedres.

”For en del år siden hørte jeg et oplæg på en konference, hvor der blev sagt om frivillige, at ”når der er en ild, må man aldrig slukke den”. Det tænker jeg ofte på, når vi i Gfg arbejder med de frivillige. Jeg synes, det er bestyrelsens vigtigste opgave at bakke op om instruktørerne, så de har motivationen og lysten til at undervise, men også så de hele tiden udvikler sig og føler ejerskab over deres hold og foreningen,” fortæller Wanja Høj Sørensen.

I øjeblikket er foreningen i gang med at blive certificeret som springsikker forening gennem DGI. Sideløbende med den proces arbejder bestyrelsen på at formulere foreningens kultur på skrift. Det gøres, så det er gennemsigtigt, hvilke værdier, der kendetegner foreningen. Målet er at gøre kulturen så forståelig, at alle frivillige ved, hvad de repræsenterer, og hvordan de forventes at udføre deres job som instruktør. På den måde har bestyrelsen en vision om at inspirere endnu flere til bevægelse, og fortsat bidrage til at Gedved har et rigt og varieret foreningsliv.

I Gfg får instruktørerne opbakning

Linn Trentel Busch er erfaren gymnastikinstruktør og har været frivillig i Gfg de sidste 20 år. Selvom hun er flyttet fra Gedved for flere år siden, har hun valgt at fortsætte som instruktør i foreningen. For hende er den noget helt specielt og hun fremhæver særligt den opbakning bestyrelsen giver de frivillige. Instruktørsamlinger, evalueringsskemaer og mentorordninger er således blot nogle af de greb, foreningen bruger overfor de frivillige.

”Der eksisterer en helt særlig kultur i Gfg, som gør det trygt at være frivillig. Alle instruktører har en kontaktperson i bestyrelsen, som lytter og sparrer med os om stort og småt.Det betyder, at vores mening har en betydning og at vi føler os værdsat”, fortæller Linn Trentel Busch. ”Samtidig er der en åbenhed for nye initiativer og videndeling, der betyder, at vi hele tiden kan udvikle vores kompetencer som instruktører. Det gælder både for de helt nye hjælpetrænere og for de mere erfarne som jeg selv, hvilket gør det supersjovt stadigvæk at lave gymnastik. Jeg tager i hvert fald gerne 20 år mere som instruktør.” 

Gfg Gedved Gymnastikforening fejrer 30-års jubilæum i år og har ca. 550 medlemmer. Klubben tilbyder alle former for gymnastik fordelt på 23 ugentlige hold med blandt andet gymnastik, yoga og crossfit. Foreningen har netop fået godkendt et nyt halprojekt, så de sammen med Gedved IF får endnu bedre faciliteter til deres aktiviteter. 
 

Lignende artikler

DGI

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023