Gospel workshop løftede sangersjæleneRune Herholdt måtte højt op, så alle kunne se dirigenten. Foto Arendina Post de Jong

80 forventningsfulde mennesker fra nær og fjern bl.a.  Viborg – Odense –og i alle aldre, mødte op til Gospelworkshop i Østbirk. Der var dog heldigvis også ca. 15 lokale ”sognebørn” blandt deltagerne.

De fleste havde erfaring med korsang; men der var også nogle for hvem det var 1. gang de stiftede bekendtskab med kor, og som efter eget udsagn slet ikke vidste om de kunne synge.

Til Gospelworkshop er ALLE velkomne og vi var en dejlig blandet flok.

Efter morgenmad i Præstegården, gik vi over i Østbirk Kirke til 1. afsnit af øvetiden. Det viste sig, at være en kold fornøjelse – noget var gået galt med indstillingen af timeren til opvarmning af kirken. Der blev hentet tæpper og heldigvis var der også varm kaffe/the, som kunne varme lidt.

Alle fik dog hurtigt varmen da vi for alvor gik i gang med at øve de sange Rune Herholdt havde udpeget. Mht. varmen, hjalp det også da solens stråler nåede de store vinduer i kirken.

Rune Herholdt er en meget afholdt korleder. Med humor, sjov; men også ekspertise formår han at inspirere alle, så man yder optimalt. Det blev til i alt 3 sange.

En meget nødvendig egenskab, som Rune også besidder er tålmodighed. Når f.eks. alt-stemmen igen, igen ikke kan finde starttonen eller synger forkert midt i et vers – så tager vi den lige en gang til.

Runes faste pianist Peter Sørensen sidder bare lige stå stille og spiller vores forskellige stemmer så det passer sammen med det Runes direktiver, så tilsætter han lidt finurligheder – helt uden de store armbevægelser. Han er god.

Og minsandten - lige pludselig går alt op i en højere enhed – vi står alle sammen og synger hele sangen med 3 stemmer – ikke perfekt; men vi synes selv det lyder dejligt.

Vi spiste de meste fantastiske flyttes til frokost, hvorefter vi igen var klar til at gi en skalle.

Kl. 15 var der ”koncert”. Der mødte ca. 20 op for at høre, hvad vi havde lært.

Rune Herholdt supplerede med Solosang – en sang af Bob Dylan – Make you feel my love.

Vores præst Mette Bock, som havde været med hele dagen, læste en af Davids Salmer (8):

Når jeg ser din Himmel, dine hænders værk, månen og stjernerne, som du har skabt, hvad er da et menneske at du husker på det og du tager dig af det.

Jeg håber tilskuerne fik en lille flig med hjem af den storhed og opløftethed man får ved at synge og prise Gud.


avisens fotoside er der flere fotos fra koncerten...

Anne Sørensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

22/09-22 Varebil udbrændt på Stigsholmvej lidt udenfor Brædstrup
22. sep 2022