Grundlovsdag blev ekstra varmt for Rally Team MejerStøv og store sten var en udfordring for Kurt Mejer og Steen Bøgelund på hastighedsprøven i Gammelrand grusgrav.

Sol fra en skyfri himmel, og temperaturer langt over 20 grader gav sved på panden under styrthjelmene på Kurt Mejer og Steen Bøgelund, da de Grundlovsdag kørte 3. afdeling om Danmarksmesterskabet i rally ved Kalundborg.

Løbsleder Finn Højlund fra den arrangerende klub, Kalundborg og Omegns Motorklub, havde fundet nogle meget udfordrende prøvekilometer frem fra gemmerne. Området der blev kørt i, havde ikke været brugt til rally i mange år, så hastighedsprøverne var ukendt land for de fleste af deltagerne. Det kuperede terræn omkring Kalundborg var mere kuperet end de få der tidligere har kørt i området kunne huske.

Utroligt smalle asfaltveje med masser af sving og hop, kombineret med varme, og ikke mindst varm asfalt, var en stor udfordring for alle deltagere. Kurt Mejer var, efter gennemkørslen af hastighedsprøverne før løbet helt sikker på at mange ville udgå af dette rally på de udfordrende vejforløb. Med det i hukommelsen havde Kurt Mejer og Steen Bøgelund besluttet sig for at de ikke skulle ”satse hele butikken” men komme sikkert igennem dagens strabadser. 

En af de mest udfordrende hastighedsprøver blev kørt i den, i rallysammenhæng, berømte Gammelrand grusgrav. I det store område var det lykkedes løbsledelsen at lave en 10,8 km lang hastighedsprøve. Underlaget her var en blanding af asfaltveje, grusveje, cementveje, fliser, og nogle steder løst sand. Kombineret med de meget tætliggende sving, var det en hastighedsprøve, som krævede mere end fuld koncentration. Det var dog gældende for alle hastighedsprøverne i løbet.

Ved mål kunne Kurt Mejer og Steen Bøgelund konstatere at de havde kørt et fornuftigt rally, som resulterede i en 3. plads i klasse national 9, samt en generel placering som nr. 38 af de 75 startende biler, hvoraf blot 52 biler gennemførte.

I den samlede stilling efter tre gennemførte DM-løb, ligger Kurt Mejer og Steen Bøgelund, Volvo 242 Turbo, med 69 point på en 2. plads i klassen for historiske biler over 2.000 ccm, efter Flemming Hansen og Knud Hansen, med 78 point, i en meget flot og hurtig Ford Escort RS2000.

Næste arrangement med deltagelse fra Rally Team Mejer bliver Lindum Skov Hillclimb den 12. juni, vest for Hobro, hvor der er racecentrum i Lindum by. Her deltager Heino Mejer og Bo Mølgaard i Volvo 242 Turbo, og René Mejer i den rigtigt fint restaurerede Volvo 480 Turbo.

I DM-sammenhæng bliver næste arrangement for Rally Team Mejer, Sydjysk Rally, hvor Kurt Mejer og Steen Bøgelund kører 4. afdeling af Danmarksmesterskabet, med Korskrobanen ved Esbjerg som rallycentrum.

Lignende artikler

Viggo Johansen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023