Hvorfor Havefest i Vestbirk(Arkivfoto: Jørn Kildall)

VESTBIRK - Sammenhold og ønsket om at skabe fælles oplevelser er og har altid været nøgleord i foreningen bag Vestbirk Havefest.

Af Per Bonde. Foto Jørn Kildall

Lige fra den spæde start i 2014 med picnic og korsang i Vestbirk Vandkraftværk har det været lokale ildsjæle, der har været bærende for arrangementerne. I starten ganske få, men som Havefesten er vokset, er antallet af frivillige også. 

Samarbejde med VMSE

Allerede andet år blev Vestbirk Musik og Sports efterskole (VMSE) involveret i arrangementerne, idet skolens elever gik på scenen og fortolkede kendte sange fra Højskolesangbogen. Skolens elever går stadig på scenen, men de er nu suppleret med større etablerede musiknavne. I 2024 er det allerede offentliggjort at bl.a. Back to Back og Under Bøgen går på scenen – læs andetsteds i denne avis, og der vil komme endnu et kendt band.

Alsidigt repertoire

Gennem tiden har der været mange bands forbi Vestbirk Havefest, for blot at nævne nogle få, kan nævnes Sko og Torp, Dopha, Halberg and Friends og The Powls. Som navnene viser er det et alsidigt repertoire der har været over årene.

Ny forening

I 2022 blev det besluttet at danne en forening med det ene formål at afholde Vestbirk Havefest, og på forunderlig vis kom foreningen til at hedde Vestbirk Havefestforening. Foreningens medlemmer er en blanding af prøvede og nye kræfter, men fælles for dem er, at de er engagerede og parate til at lægge det arbejde, der er behov for. 

Formand Kim Holst er glad for diversiteten i foreningen, da den ifølge ham sikrer både kontinuitet og fornyelse, og fornyelse bliver der masser af.

Det skal løbe rundt

De seneste havefester har økonomisk ikke hængt sammen, idet ølsalg og sponsorater ikke har kunnet dække omkostningerne. Det er derfor nødvendigt, at der fremover opkræves entre/sælges billetter for at få arrangementet til at løbe rundt. Vi går ikke efter at lave store overskud, siger Kim Holst. Er der overskud, vil det blive brugt på Havefesten 2025.

Havefesten holder flyttedag

Det skyldes at Vestbirk Havefest bliver tvunget til at flytte, da kommunen har varslet, at Gudenåens løb, hvor Havefesten har været afholdt tidligere år, skal ændres, og området derfor forventes at være byggeplads de kommende år. 

Midt i Vestbirk er der heldigvis et areal der er velegnet. Det er let at komme til, det ligger smukt, og der er adgang til strøm, vand og dermed kan vi få etableret pladsen med alle nødvendige faciliteter.

Datoen ligger fast

Der er ikke ændret på tidspunktet for Vestbirk Havefest – det er som altid 2. lørdag i juni – og det er derfor i 2024 lørdag den 8. juni.

Billetter som julegaver

Der er åbnet for billetsalget, og indtil 1. januar er der early bird tilbud på billetterne. De kan derfor købes for 200 kr. for en voksen billet. 

Billetterne er helt klart oplagte som jule- eller adventsgaver, der er sikre på at bringe glæde. Alternativt kan de benyttes som mandelgaver – hvem siger for øvrigt, der kun må være en mandel i risalamanden. 

Du køber billetter via hjemmesiden vestbirkhavefest.dk, og der er ingen grund til at vente, for der er kun sat 1200 billetter til salg. 
 

Lignende artikler

Per Bonde

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023