Jørgen fra Hovedgård vinder VM-bronze i bridge til DanmarkDanskere er skrappe ved kortbordet. Det danske seniorlandshold i bridge har netop vundet bronzemedaljer ved VM i Salsomaggiore i Italien.

Medaljetagerne er: Steen Schou (Aarhus), Jørgen Hansen (Hovedgård), Klaus Adamsen (Nykøbing Sjælland), Dennis Koch-Palmund (Karlslunde) samt Dorthe og Peter Schaltz (København). Bo Bilde (Hørsholm) var kaptajn og Peter Westrup (København) coach.

VM i bridge blev spillet over 13 dage frem til den 9. april. Det danske hold gik videre fra den indledende runde som nummer to, inden det blev til en sejr over USA i kvartfinalen. I semifinalen tabte danskerne i en tæt kamp mod Polen, som senere blev verdensmestre.

VM i Italien er det andet i træk, hvor de danske seniorer vinder medaljer. I 2019 blev det til guld ved VM i Wuhan i Kina.

Bridge er en hobby, som dyrkes af Danmarks Bridgeforbunds cirka 20.000 medlemmer i 300 klubber. Men kortspillet er samtidig konkurrencesport, som udøves på højeste niveau. Medaljerne viser, at Danmark kan være med helt fremme på verdensplan – ikke mindst blandt veteranerne. 

I øvrigt fastslår videnskabelige undersøgelser, at bridge er med til at holde hjernen skarp livet igennem og forebygger sygdomme som alzheimers.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023