Bageri fejrer 10 år på samme adresse



Bagermester Henrik Kjær, Kagehuset Hovedgård. (Foto Jørn Kildall)

Kagehuset i Hovedgård kan i disse dage fejre 10-året for åbningen af deres store bageri på Ørridslevvej 1. Selvom nuværende og tidligere kriser har truet Henrik Kjærs livsværk, så kører bageriet ufortrødent videre mens mange bagermestre må lukke og slukke.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Når man taler med Henrik Kjær, så fortæller han lige ud, at han ikke ønsker at klynke. Men når han, ligesom masser af andre danskere, kigger ind i en kæmpe stigning på energipriserne, så kan det lyde som en klage – men sådan er det ikke.

- Vi har masser af maskiner som bruger både strøm og gas. Vi har store industrifrysere i bageriet og fem store bagerovne som kræver masser af strøm. Prisen på vores råvarer og transport er tilsvarende gået i vejret– branchen er hårdt ramt og det gælder særligt de små bagerier – også kaldet mand/kone-bagerier.

Henrik Kjær har en god forretning, som gør ham i stand til at komme gennem den meget svære tid vi alle står i.

- Jeg bruger 2 mio. kroner mere end sidste år på strøm og gas… det fuldstændig vanvittigt. Vi får det til at hænge sammen, men vores omsætning må ikke gå ned, for så skal vi finde på alternativer og vi kan ikke spare os ud af det. Vi skal ikke af med medarbejdere for vi har travlt nok og burde ikke kunne løbe stærkere.

Selvstændig i 18 år

Henrik Kjær har været selvstændig bagermester i 18 år og begyndte med et mindre bageri i Vestergade, i Hovedgård. 

- Den 11. oktober 2012 – midt i finanskrisen åbnede vi for vores nye bageri. Jeg kan glæde mig over at omsætningen er steget til det tredobbelte på ca. tre år. Mon ikke vi fejrer det med ekstra gode tilbud? spørger han indforstået til avisens udsendte.

Henrik mener at han sagtens kunne øge omsætningen hvis han kunne skaffe flere medarbejdere og nye butikker med den rigtige beliggenhed.

Da Henrik begyndte som selvstændig i Vestergade havde han to lærlinge, en bagersvend, et par damer i butikken og ham selv som bagermester.

I dag er der 18-20 medarbejdere i bageriet, hele firmaet har mere end 70 ansatte på lønningslisten, og det er chauffører, arbejdsdrenge, butikspersonale, kontorfolk.

Henrik husker da de flyttede fra det gamle bageri til det nye på Ørridslevvej, til et meget større lokale. 

- De ansatte fik simpelthen ondt i benene for nu skulle man lige pludselig gå meget længere end man havde været vant til i det lille bageri. Det blev til mange ekstra kilometer, husker han.

Det er selvfølgelig blevet meget bedre da man har flere medarbejdere i bageriet og opgaver er blevet uddelegeret i mindre arbejdsenheder.

- Vores lokaler er stadig tidssvarende og med en løbende investering i nye maskiner som ovne og udskiftning af andet materiel, er arbejdspladsen helt moderne. Vi kigger hele tiden efter nyt som kan hjælpe og gøre kvaliteten bedre, og vi er stadig 100% håndværksbageri og laver alt brød op i hånden.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024