Jul med hjemmebag i gallerietJulen er traditionernes tid og det gælder også hos Dorthe Bent som har galleriet Den Gamle Station i Ørting og hendes stamkunder kommer ikke bare for kunsten, men også for kagen og hyggen.

Den gamle stationsbygning i Ørting danner rammen om Dorthe Bents galleri og værksted. Det første man bemærker når man træder ind i lokalet, en kold blæsende novemberdag, er varmen fra brændeovnen – og duften af hjemmebagte brunkager og honningkage.

Dorthe Bent har afholdt Jul i Galleriet gennem flere år og afprøver noget nyt i år:

- Jeg har valgt kun at holde åben i weekenden 23. og 24. november. Min udstilling bliver stående hele december måned og man kan sagtens komme ind og kigge efter aftale. Jeg kan træffes på kunst og julemarked i Ridehuset i Århus i perioden 2. – 15. december.

Årets udstilling i stationsbygningen har gæsteudstilling fra Dorthe Bents gode veninde, keramikeren Birthe Rågård, som laver personlige unika og hun kredser meget om temaet dyr, hvilket gæsterne i lokalet også bemærkede når de så hendes værker.

I et hjørne af lokalet står Dorthe Bents berømte hjemmelavede brunkager og honningkage, samt kaffen og hun fortæller:

- Jeg har stamkunder som kommer hvert år for at se om jeg stadig laver mine kager… herefter kigger de på kunst. Ja, julen er en tid med traditioner som helst ikke skal brydes.

Kildall

Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021