Klaphat af sølvpapir ser dagens lysHer forenes den klassiske klaphat og den lidt mere abstrakte sølvpapirshat. Værket er skabt i mange editioner i forbindelse med udstillingen på Strayfield Gallery. Foto: PR.

Sølvpapirshatten og klaphatten smelter sammen til sin helt egen ting og giver en lussing til hyklerne og konspirationsteoretikerne, når Morten Hemmingsen Sørup skaber kunst med ord, billeder, humor og samfundskritik.

Af Kristian von Hornsleth

Her forenes den klassiske klaphat og den lidt mere abstrakte sølvpapirshat. Værket er skabt i mange editioner i forbindelse med udstillingen på Strayfield Gallery. Foto: PR.

’Knivskarpt, sjovt og tilgængeligt’. Sådan beskriver kurator på den nye udstilling, Kristian Von Hornsleth, Morten Hemmingsen Sørups kunst. Han indtager Strayfield Gallery i Hellerup den 8. april med udstillingen ’If we only knew how to tie knots’.

Udstillingen rummer op mod 25 forskellige værker, som med en finurlig humor kommenterer på den verden, der omgiver os alle sammen. Heriblandt maleriet ”’Banana republic’, der forestiller det amerikanske flag med afskrællede bananer i stedet for de halvtreds ikoniske stjerner, der hver repræsenterer en amerikansk stat. Morten Hemmingsen Sørup skitserede værket under stormen på Kongressen i år. På den måde arbejder kunstneren med det, der sker omkring ham, og reagerer på det via sin kunst.

- Mit udtryk er let at aflæse, og det bærer referencer til popkunsten. Fordi jeg er selvlært, er min kunst heller ikke akademisk eller højtflyvende, men der er stadig nogle lag i det. Jeg vil gerne kaste bolden op helt uden at komme med facit, lyder det fra Morten Hemmingsen Sørup, der desuden er forhenværende gallerist hos MOHS Exhibit København. Som kunstner har han udstillet på gallerier rundt omkring i Danmark såvel som i New York og Paris.

Aktuel kritik med humor

Størstedelen af de udstillede værker er nye og behandler derfor de temaer, der har haft samfundsmæssig betydning på det seneste. Her er sølvpapirsklaphatten et glimrende eksempel, men også værket ’FaceTime’ skaber referencer til særligt det seneste års intense brug af netop det medie under nedlukningerne.

Morten Hemmingsen Sørup arbejder generelt også tematisk med ’danskerne’, der står for skud i f.eks. de to malerier af en hyggelig snaps og Gammel Dansk omdannet til dødbringende Molotov cocktails.

- Det er samfundskritisk. Det er provokerende, humoristisk og finurligt. Alle værkerne har en sproglig og politisk vinkel, de er underholdende for alle i familien, og de er ikke højtravende akademiske. De er spot on i tiden og er mega dekorative. Og så passer de faktisk til gardinerne i et moderne instagram-hjem. Derfor er det kunst, proklamerer Kristian Von Hornsleth.

Strayfield Gallery åbner udstillingen med en fernisering den 8. april klokken 17-19 på Strandvejen 149 i Hellerup. Udstillingen kan besøges frem til 8. maj 2021. For mere information se www.strayfieldgallery.com

Kristian von Hornsleth

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021