Nu afsløres ny skulptur til skulpturalléen i HorsensDet er skulpturen her af Michael Kvium, der om lidt kan ses foran Vitus Bering Park.

Michaels Kvium-skulpturen 'Seven' kommer til at stå foran indgangen til Vitus Bering Park nær Horsens Station.

Inden længe kommer skulpturen 'Seven' af Michael Kvium til at pryde fortovet ved en af indgangene til Vitus Bering Park - nærmere bestemt den indgang, der ligger nærmest banegården og ud mod Kongensgade.

Forligspartierne besluttede i budgetaftalen 2021 at styrke kunsten i bybilledet med en bred og alsidig skulpturallé i Horsens.

Den nye skulptur er et af Horsens Kommunes bidrag til en samlet skulpturallé, der kommer til at strække sig fra banegården gennem midtbyen og til lystbådehavnen.

På strækningen møder man allerede skulpturer af blandt andre Christian Lemmerz, Michael Kvium og Maria Rubinke, som nogle af kommunens virksomheder og fonde heriblandt Casa A/S, Jysk Fynske Medier, Cobo A/S, Galleri Franz Pedersen og Horsens Folkeblads Fond står bag. 

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan præsentere den her skulptur som en del af skulpturalléen, som både er og bliver en fantastisk seværdighed for vores borgere. Det et helt specielt projekt, som også vil være med til at placere Horsens på landkortet, når det gælder kunst- og kulturoplevelser i byrummet, siger borgmester Peter Sørensen.

Ambitionen er, at alléen skal tiltrække kunstinteresserede fra hele landet med skulpturer i forskellige stilarter og med et højt kunstnerisk niveau, der sammen med de mange forskelligartede gavlmalerier bidrager med overraskelser og oplevelser i byrummet.

Mange af de skulpturer, der allerede står i bybilledet er naturligvis også en del af skulpturalléen, og ønsket er, at man på sigt kan præsentere en samlet skulpturallé, der strækker sig fra banegården og det nye campus i den ene ende, gennem byen og til lystbådehavnen i den anden. De røde markeringer viser, hvilket område de nye skulpturer placeres i.

Flere nye skulpturer på vej

Ud over den nye skulptur 'Seven' fra 2011, kommer skulpturalléen også til at byde på endnu et værk af Michael Kvium, der har sagt ja til at udvikle en unik skulptur skabt til Horsens.

Med den allerede eksisterende Kvium-skulptur 'Double Blind' fra 2007, der står i Søndergade, giver det en særlig mulighed for at følge kunstnerens udvikling i den by, hvor han er født.

Arbejdet med at flytte den afdøde svensk-danske kunstner, Gerhard Hennings 'Siddende Pige' er også i gang, og den skulptur flyttes fra den nuværende placering i Vitus Bering Park til en mere fremtrædende placering på Søndergade.

Den nye skulptur af Michael Kvium afsløres onsdag den 9. marts kl. 14.30 ved placeringen foran Vitus Bering Park, hvor alle er velkomne.

Det er her, foran en af indgangene til parken, skulpturen kommer til at stå.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024