Nordiske fugle og landskaber i Galleri TinghusetMajken Bilgrav udstiller malerier, grafik og keramik i Galleri Tinghuset i Brædstrup fra fredag d. 21/1 – 6/2.  Majken Bilgravs billedarbejder er tolkninger af naturoplevelser og sansninger. Maleriernes gennemgående motiver er nordiske fugle og landskaber, mens den skulpturelle keramik er undersøgelser af naturens former og strukturer. 

Majken Bilgrav skriver om sit arbejde: ”inspirationskilden til mine arbejder er naturen - både hvad angår billedarbejderne og de keramiske arbejder. I malerierne søger jeg at skildre selve sansningen af naturen, og jeg er optaget af modsætninger som f.eks. mørke og lys, bevægelse og ro, jord og himmel, og det konkrete overfor det abstrakte. Mine arbejdsområder spænder over akryl-, olie- og akvarelmaleri, grafik, samt skulpturel keramik. I den skulpturelle keramik undersøger jeg, hvordan de strukturer og former der findes i naturen, kan overføres til keramiske udtryk”.

Flemming Damskov skriver ”Majken Bilgrav maler med en usædvanlig sensitivitet. Det er ikke fuglenes minutiøse udseende hun præsenterer. Mere samspillet med omgivelserne, stemningen under iagttagelsen, og den skønhed og mystik, der ligger i øjeblikket. Med det fokus skriver hun sig ind i rækken af vores bedste fugleskildrere”.

Majken Bilgrav har modtaget undervisning i skulpturel keramik på Aarhus kunstakademi fra 2014 til 2019. Hun har arbejdet som selvstændig billedkunstner siden 2004, og gennem årene har hun samarbejdet med Galleri Sct. Gertrud - Kbh., Galleri Esk - Ørsted, Galleri Salling - Skive, Galleri Garlishee - Silkeborg og Ravnsborggade galleri - Kbh. Sideløbende har hun desuden udstillet i mange kunstforeninger og på kunstcentre/ museer som bl.a. Kirsten Kjærs Museum, Himmerlands Kunstmuseum og Dronninglund Kunstcenter. Majken Bilgrav bor og arbejder ved Hjarbæk fjord, hvor hun også har atelier. 

Se evt. mere på hjemmesiden www.Majkenbilgrav.dk, og kom glad til udstillingen, der løber over tre weekender fra 21. januar og en uge ind i februar, med åbning lørdage og søndage fra 14 – 17.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024