Klostermølle truet af salgKlostermølle, et populært naturområde og historisk sted, står over for en usikker fremtid, da staten overvejer at sælge ejendommen. Hvad vil det betyde for offentlig adgang og den unikke natur og kultur? For at belyse dette emne og informere offentligheden om stedets betydning, arrangerer Danmarks Naturfredningsforening en guidet tur søndag 26. marts.

Af Jørn Kildall

Turen starter kl. 13.00 ved madpakkehuset "lastbilgaragen" overfor Klostermølle. Her kan deltagerne opleve den betagende natur og lære om stedets historie, samt få indblik i den nuværende situation omkring salget af ejendommen.

Klostermølle er et sandt smørhul i den danske natur og et yndet sted for fugleentusiaster, kanofarere og naturelskere. Hvert år besøger omkring 50.000 mennesker området, som tilbyder en sjælden biodiversitet og en rig historie, der går tilbage til 1100-tallet.

Stedet har været statens ejendom siden 1975 og har været åbent for offentligheden siden da. Men med planerne om at sælge Klostermølle til den højeste bydende, er der ingen garanti for fortsat offentlig adgang. Dermed risikerer den unikke natur og kulturarv at blive utilgængelig for offentligheden.

Danmarks Naturfredningsforening Skanderborg appellerer til, at salget sættes i bero og opfordrer til, at offentlighedens adgang til Klostermølle fortsat sikres. Foreningen mener, at det er vigtigt at bevare Klostermølle som et sted, hvor alle kan opleve den vilde natur og lære om stedets historie og betydning.

Guidet turen vil indeholde oplæg ved landskabsarkitekt Bendt Nielsen om den aktuelle situation for Klostermølle og en præsentation af stedets historie ved Otto Andersen. Derudover vil der blive fortalt om Klostermølle som fuglelokalitet ved tørreladen. Turen afsluttes med kaffe i madpakkehuset - husk at medbringe vandtæt fodtøj!
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023