Klovneløb på FÆNGSLET: Et festligt skridt for indlagte børn(Foto: Arendina Post de Jong)

Den 21. maj blev FÆNGSLET i Horsens omdannet til et levende klovneri, da byens første klovneløb blev afholdt til støtte for hospitalsklovne over hele landet. Organiseret af Laila Blinkenberg Mosegaard, var løbet et farverigt vidnesbyrd om byens engagement i at støtte en god sag.

Tekst og fotos Arendina Post de Jong

Fra hospitalseng til klovneløb

Laila Blinkenberg Mosegaards personlige oplevelse med hospitalsklovne under hendes barns indlæggelse, inspirerede hende til at starte et klovneløb i Horsens. "Selv de mindste skridt kan gøre en kæmpe forskel for indlagte børn, når vi inviterer hele Danmark til at deltage i Klovneløb," udtaler hun. Med omkring 80 klovneløb over hele landet, følte Laila, at det var på tide, at Horsens også gjorde sin del.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Lokalt engagement får klovneløb på benene

På kun en måneds tid lykkedes det Laila at stable et løb på benene med imponerende støtte fra lokale virksomheder som Coop 365, LIDL, Søstrene Grene og Lions Bygholm var blandt de mange donorer. Disse virksomheder donerede forfriskninger og lækkerier til løberne efter løbet. Desuden donerede boderne med pølser, is og t-shirts deres overskud til hospitalsklovnene.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Et festligt klovneløb for alle aldre

Klovneløbet, der havde en bred aldersfordeling, tiltrak 181 deltagere, både unge og ældre. Stemningen var helt i top med glade ansigter og et væld af klovne-næser og farverige kostumer. Børnene havde en fantastisk dag, og de voksne nød også den festlige stemning.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Fællesskab og hygge på FÆNGSLET

Efter løbet samledes deltagere og tilskuere for at hygge og fejre dagens succes. Skønt FÆNGSLET har en dyster historie, blev det den dag omdannet til et sted med latter, fællesskab og solidaritet. Dagen sluttede med en fælles erkendelse af, at det at støtte en god sag, kan være sjovt og festligt.

Laila Blinkenberg Mosegaard og Horsens kan være stolte af deres første klovneløb. De har vist, at selv et lille skridt, kan gøre en stor forskel i livet for indlagte børn. Og med det succesfulde løb, er der ingen tvivl om, at dette blot er starten på mange flere klovneløb i Horsens fremtiden.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Arendina Post de Jong

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023