Krybbespil med gode frivillige kræfterMan tager 12 frivillige, 2 præster og en organist, samt udklædningstøj fra Komediehuset og blander det godt sammen og tilsætter en hånddukke som pynt på toppen og serverer herligheden for Tvingstrup Børnehave i smukke Kattrup kirke.

Af Jørn Kildall

Sådan lyder opskriften på en fin succes. I år havde Voer Herred inviteret Tvingstrup Børnehave til krybbespil i Kattrup kirke og de frivillige stod nærmest i kø for at besætte rollerne som Josef, Maria, hyrderne på marken, de tre vise mænd og ærkeenglen.

Efter at børnehaven og deres voksne havde taget plads på bænkene i kirken, bød sognepræst Anne Marie Vrang alle velkommen til en noget anderledes gudstjeneste… for oppe på kanten af prædikestolen dukkede en lille grøn skikkelse frem… det var Kaj, dog uden sin Andrea som efter sigende var ude at købe julegaver.

I en skøn pingpong mellem sognepræsten og Kaj (ført af præst Jane Fromberg), blev historien fortalt om miraklet i Bethlem og Kaj var god til at stille de rigtige spørgsmål i løbet af gudstjenesten, som også bød et par salmer som børnene havde øvet hjemmefra og der var en fin koreografi til alle versene.

Efter en god halv time kunne alle de medvirkende bukke og takke, så børnehaven kunne nå hjem til frokost. De frivillige og præsterne gentog samme forestilling i Gangsted og Søvind kirker.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023