Kviktest på skoler og i dagtilbud en mulighed fra uge 8



(arkivfoto)

Ugentlig hurtigtest til blandt andet lærere og pædagoger i Horsens Kommune.

Personale på skoler og i dagtilbud i Horsens Kommune vil fra mandag den 15. februar ugentligt blive tilbudt kviktest for Covid-19. Det vil være frivilligt for medarbejderne, om de ønsker at blive testet, og testen vil kunne foregå i arbejdstiden eller i umiddelbar tilknytning hertil.

På dagtilbudsområdet vil det være Falck, der efter en allerede fastlagt plan vil køre rundt mellem daginstitutionerne, og det vil være Falck-personale, der tester, mens der på skoleområdet skal uddannes et hold af kommunale podere. I Horsens kommune er det Falck, som står for oplæringen af det pågældende poder-team. Sundhedsplejen vil føre tilsyn med poderne og yde rådgivning og støtte, så det sikres, at arbejdet udføres i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

- Vi har spurgt blandt vores medarbejdere i kommunen og fundet frivillige, men vi også er i gang med at ansætte podere, så vi får etableret et stærkt testspor uden, at vi flytter ressourcer væk fra børnene. Vi skal først og fremmest sikre, at vi får skabt så normal en skoledag som mulig for vores børn med god trivsel og læring, siger fungerende borgmester i Horsens Kommune, Andreas Boesen.

Han tilføjer, at hurtigtesten er et vigtigt værktøj i arbejdet med at få Covid-19 under kontrol, og at det forhåbentligt også vil kunne skabe øget tryghed for både medarbejdere og børnefamilier.

Smittetal stiger

Antallet af corona-smittede i Horsens Kommune har gennem den seneste uges tid været stigende og tal fra Statens Serum Institut viser, at det især er borgere mellem 20 og 60 år, der dukker op i statistikken.

- Det får os jo til at konkludere, at der kan være tale om borgere, der har været på arbejde, og som dermed også kan være potentielle smittespredere. Vi har ikke mulighed for at få oplysninger om, hvor de eventuelt arbejder, men jeg kan kun opfordre til, at hvis nogle virksomheder skulle opleve udfordringer med smittede medarbejdere og har brug for rådgivning–ja så er de meget velkomne til at kontakte vores velfærds- og sundhedsafdeling på rådhuset, siger Andreas Boesen.

Han tilføjer, at kommunen også stiller isolationsfaciliteter til rådighed, hvis man ikke selv har mulighed for at gå i isolation i eget hjem.

Samtidig med, at der holdes godt øje med udviklingen i de lokale smittetal, fortsætter vaccinationen af kommunens borgere. I første omgang var det beboerne på plejehjemmene samt personalet, der fik vaccinen mod Covid-19 efterfulgt af borgere ældre end 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp. Nu er turen så kommet til alle borgere fra 85 år og ældre.

Vaccinationerne starter i dag–onsdag–på vaccinationscentret på Fuglevangsvej i Horsens, og det drejer sig om ca. 1300 borgere, der nu skal have første dosis vaccine.

Der er åbnet for at bestille vaccinetider, og der bliver løbende lagt nye tider ud. Det betyder også, at hvis man oplever, at der ikke er ledige tider første gang, man forsøger at bestille en tid, så skal man blot forsøge lidt senere.

- Det går planmæssigt med vaccinationerne i forhold til det antal doser, vi modtager. Og status tirsdag var, at 2817 borgere i Horsens Kommune–ca. tre procent–er påbegyndt vaccination, mens 1885 borgere–ca. to procent–har fået anden dosis og dermed er færdigvaccineret, siger Andreas Boesen.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024