Overskudsmad fra Lidl hjælper udsatte familier i Horsens i påskenLidl donerer for fjerde år i træk overskudsmad til Blå Kors’ familienetværk og bo- og behandlingstilbud til misbrugere, hjemløse og andre udsatte grupper. Udleveringen finder sted i hele Danmark.

Påskehelligdagene er en helt særlig tid for nødhjælpsorganisationen Blå Kors. De oplever i stigende grad flere trængte familier, som har brug for en ekstra håndsrækning i højtiderne. Derfor deler Familienetværket Horsens overskudsmad doneret fra to af Lidls butikker ud i påsken.

Af Blå Kors Danmark

Ved påsketid samles danskerne normalt rundt om bordet med dejlig mad og samvær. Coronaepidemien har igen år gjort, at påsken ikke bliver helt, som vi kender den. Dette gælder også for mange af de socialt udsatte familier i Danmark.

Igen i år har Lidl valgt at donere det overskudsmad, der normalt kommer fra lukkedagene hen over påsken, til Blå Kors’ familienetværk, væresteder og bo- og behandlingstilbud til misbrugere, hjemløse og andre udsatte grupper.

Familienetværket Horsens, som drives af Horsens Pinsekirke i samarbejde med Blå Kors, er et af de mange steder, som modtager påskedonationen fra Lidl. Maden uddeler de til trængte familier onsdag den 31. marts kl. 22.15 på Sverigesvej 29 i Horsens.

"Mange familier er f.eks. ramt af sygdom, arbejdsløshed eller anden økonomisk eller social belastning, så vi ved, at gratis mad har stor betydning. Da vi uddelte mad til jul, var der en mor, som fortalte, at hendes køleskab var næsten tomt, fordi hun blandt andet havde store udgifter til medicin," fortæller Mette Hågensen fra Familienetværket Horsens, som opfordrer familierne til selv at medbringe en eller to poser. 

Frivillige deler mad ud i hele Danmark

Lidl og Blå Kors har samarbejdet om donationer af mad siden 2017. De frivillige fra Blå Kors deler også poser med overskudsmad fra Lidl ud fra flere steder i København, Aarhus, Odense og Aalborg samt byerne Slagelse, Nykøbing, Rønne, Hjørring, Aabenraa, Esbjerg, Middelfart, Hasle og Silkeborg.

Initiativet er et af mange som Blå Kors og Lidl de seneste fire år har samarbejdet om. Et samarbejde som administrerende direktør i Lidl, Dirk Fust, sætter stor pris på.

”Som landsdækkende dagligvarekæde er vi i Lidl bevidste om vores sociale ansvar – et ansvar, hvor vi gennem vores samarbejde med Blå Kors siden 2017 har hjulpet nogle af de allermest trængte familier og socialt udsatte med overskudsmad fra nogle af vores butikker. Blå Kors og deres mange frivillige yder en fantastisk indsats i kampen for et samfund, hvor ingen mennesker er afhængige af alkohol eller stoffer og ingen er socialt udsatte eller hjemløse. Et formål som vi i Lidl er glade for at kunne støtte op omkring her i påsken i forbindelse med donation af overskudsmad fra flere udvalgte Lidl-butikker.”

Påskedonation bringer stor glæde og lettelse hos familierne

De frivillige fra Familienetværket Horsens afhenter poserne med overskudsmad fra Lidl-butikkerne på Vejlevej og Sundvej efter lukketid onsdag den 31. marts. Herefter bliver overskudsmaden delt ud til familierne. At poserne med overskudsmad gør en forskel, er der ifølge generalsekretær i Blå Kors Danmark, Christian Bjerre, ingen tvivl om.

”Vi kan sammen med Lidl gøre en forskel for de socialt udsatte i påsken. Eksempelvis har vores familienetværk i den daglige kontakt med flere hundrede sårbare familier, som kæmper med at få dagligdagen til at hænge sammen økonomisk. Det seneste år med corona har også været en stor udfordring for de socialt udsatte, så poserne med overskudsmad skal nok blive taget godt imod. Det har en kæmpe betydning for vores arbejde med socialt udsatte, at en stor virksomhed som Lidl støtter op omkring vores daglige arbejde,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark, Christian Bjerre.

Fakta - Lidl bekæmper madspild:

  • Lidl og Blå Kors Danmark har samarbejdet om donationer af mad siden 2017.
  • I Lidls butikker er der fokus på madspild, hvilket betyder, at frugt og grønt, bake-off og kølevarer bliver prisreduceret før sidste salgsdato. Derudover sælges frugt og grønt til styk- eller kilopris.
  • Lidl er første discountkæde med et landsdækkende samarbejde med den populære app ”Too Good To Go”, der giver kunderne mulighed for at bekæmpe madspild og spare penge ved at bestille og afhente lykkeposer i Lidl, som indeholder mad, der er sorteret fra, men som er for godt til at blive smidt ud.
  • Lidl har i tråd med FN’s mål 12.3 om bæredygtig udvikling sat et mål om at reducere sit madspild med 50 % inden 2030 sammenlignet med 2017.
Blå Kors

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024