Løbefest på Bilkas tag

(Foto Jens Jessen)

Den skøre idé blev til virkelighed, da 118 løbere deltog i et usædvanligt løb på taget af Bilka i Horsens. Arrangementet blev planlagt af Thomas Krabbenhøft, stifter af Gracie Runners Horsens, som er et stort løbefællesskab.

Af Jørn Kildall. Foto Jens Jessen

Løbet bestod af to distancer, hvor 59 løbere deltog i en 10 kilometer lang rute og de resterende 59 løbere i en halvmaraton. 10 kilometer-deltagerne skulle løbe 14 gange rundt på taget, mens halvmaraton-løberne skulle gennemføre 28 runder.

Thomas Krabbenhøft forventede en løbefest, hvor folk ville være glade og synes, det var en sjov måde at holde løb på - og det blev det! Med blå himmel og vindstille vejr var betingelserne ideelle for en god løbedag. Løberne skulle både op og ned igennem opkørslen hver gang, hvilket tilføjede en udfordrende bakke til løbet.

Red Bull var også på besøg og delte drikkevarer ud, hvilket bidrog til den festlige stemning. Sponsorer havde doneret præmier for omkring 70.000 kr., som blev uddelt ved udtrækning på startnumrene.

Thomas Krabbenhøft afslørede, at der er planlagt flere løb, men detaljerne forbliver hemmelige indtil offentliggørelsen. Med hans kreative sind er der ingen tvivl om, at de kommende løb vil byde på endnu flere sjove og skøre idéer.

Til sidst opfordrede Thomas alle til at finde Gracie Runners Horsens på Facebook og deltage i løbefællesskabet, hvor der er plads til alle og fokus på sjov og motion.

Mette er med for kammeratskabet

Efter Bilka Rooftop løbet mødte avisen en af løberne, Mette Marie Bjerre, som havde gennemført 10-kilometer-ruten. Mette-Marie har løbet i to og et halvt år og fortalte, at hun ikke havde trænet specifikt op til dette løb. Hun begyndte at løbe på grund af kammeratskabet og opdagede, at hun faktisk var god til det. Året 2022 var dog et udfordrende år for hende, da hun havde løbeskader efter en maraton.

Mette-Marie fortalte, at hun synes, Crazy Runners Horsens er et fantastisk løbefællesskab, og hun roste den energi og ånd, der er i gruppen. Selvom hun ikke deltager i mange løb, løber hun meget på egen hånd og nyder det. Dagens løb var en prøve på, om hun kunne klare 10 kilometer, og hun var overrasket over, hvor godt det gik.

Hun oplevede en smule ubehag i ryggen efter 5 kilometer, men det gik hurtigt over, og hun var tilfreds med sin tid. Mette-Marie understregede, at uanset om man løber 500 meter eller en maraton, fortryder man aldrig at løbe. Det giver god energi og bidrager til ens velvære.

Mette-Marie takkede avisen for interviewet og delte sin passion for løb og det fællesskab, der findes i Crazy Runners Horsens.