Mange ønsker at skifte fra gas til fjernvarme i HovedgårdSom det er mange i byen bekendt, er Hovedgård Fjernvarme i gang med at tilbyde beboere i tre byområder at skifte fra gas til fjernvarme. Det skal understreges, at der ikke er tilslutningspligt, så det er den enkelte husejer, der bestemmer, om man vil skifte. 

Af Hovedgård Fjernvarme

Status for de tre byområder er:

Katrinelundsvej og Sogneskellet: Ikke mindre end 88,2% af samtlige huse i området har valgt at være med fra starten og dermed opnå den store rabat. Hertil kommer miljøgevinsten på ca. 3,5 tons sparet CO2 pr. hus pr. år. Vi er færdige med at lægge rør på Katrinelundsvej og er godt på vej i Sogneskellet. Når stikledningen er lagt ind til huset, bestemmer husejeren selv hvilken VVS’er, der skal udføre arbejdet inde i huset. Stikledning, gravearbejde, fjernvarmeunit og alt arbejdet er til en fast, samlet pris.

Præstevænget: Vi har netop rundet 50%, som vil være med fra start. Det er nok til, at vi sender projektforslag ind til kommunalbestyrelsens godkendelse. Den forventer vi at få i april 2022. Forinden bliver projektet gennemregnet efter Energistyrelsens regler og bliver sendt i høring. Vi forventer at kunne begynde gravearbejdet i foråret 2022. Helt frem til grave-start kan man komme med og opnå den store rabat. Vi kommer gerne ud til køkkenbordskommunikation hos de familier, som gerne vil regne på det for netop deres hus.

Tornbjerg: Det går godt med både dialog og tilmeldinger, så vi er nu oppe på ca. en tredjedel af alle huse. Vi fortsætter og håber på, at vi er oppe på 50% omkring nytåret. I givet fald, så indsender vi også projektforslag for dette område, og så kan der være mulighed for, at vi begynder gravearbejdet efter sommerferien 2022.

Og så til noget lidt andet. Mange tænker på de stigende energipriser på gas, el og benzin. Prisen på gas er på et år steget fra 8,50 til mindst 13,50 kr. pr. m3 (se gasprisguiden.dk). Men hvad bliver så 2022-prisen for fjernvarmen? Vi er ikke direkte berørt af prisstigningen, idet vi fyrer 100% med træflis. Vi bruger naturligvis el til pumper mm., og vi ser også stigende priser på rør og andre materialer. Derfor forventer vi kun en mindre stigning eller måske endda samme pris som nu i 2021. Bestyrelsen behandler emnet og fastlægger prisen for 2022 på et møde den 24. november.
 

Hovedgård Fjernevarme

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021