Midtjyder vil have flere ladestandere



Der skal opstilles flere ladestandere, hvis indbyggerne i Region Midtjylland skal udskifte deres benzin- og dieselbiler med elektriske alternativer. Det viser en befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Elbilernes rækkevidde og muligheden for at lade op, når man er på farten, har afgørende betydning for midtjydernes lyst til at udskifte den gamle benzin- eller dieselsluger med en elbil.

Hele 63 procent af de midtjyske boligejere svarer således i en befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne, at det i nogen eller højere grad vil have betydning for deres lyst til at købe en elbil, hvis der bliver opsat flere offentligt tilgængelige ladestandere. Kun 10 procent siger, at det ingen betydning har.

”Det bekræfter jo bare, at der er andet og mere end selve prisen på bilen, som har betydning. Midtjyderne har i høj grad også behov for at vide, at de har mulighed for at få ladet deres bil op, når de er på farten,” siger Martin Arberg, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Midtjylland, der repræsenterer regionens el-, vvs- og metalvirksomheder.

Han kommer derfor med en klar opfordring til politikerne både på Christiansborg og i regionen.

”Vi har brug for klarhed over opladningsmulighederne. Det kræver, at der sammensættes en konkret strategi – nationalt og regionalt – for, hvor, hvornår og hvordan der skal opsættes offentligt tilgængelige ladestandere. Og det skal ske nu, så vi kan sætte yderligere fart i bl.a. midtjydernes udfasning af deres benzin- og dieselbiler,” siger Martin Arberg.

Behovet for en klar ladestanderstrategi var da også et af nøglepunkterne, da elbilkommissionen tilbage i februar præsenterede sin 2. delrapport. I den anbefalede man, at det offentlige Danmark – herunder også kommunerne – skulle være med til at drive udviklingen og på den måde motivere bl.a. midtjyderne til at tage det elektriske spring ud på asfalten.

TEKNIQ Arbejdsgiverne

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024