Natur Østbirk: Nyt grønt åndehul åbnet i Østbirk(Foto Jørn Kildall)

ØSTBIRK - Natur Østbirk tilbyder nu et rekreativt frirum på Ryvej, ved indgangen til Bryrupbanestien, hvor borgere og gæster gratis kan nyde naturen.

Tekst og foto Jørn Kildall

Det tidligere ubenyttede skovområde på Ryvej i Østbirk har fået nyt liv som en naturpark, der blev officielt åbnet i tirsdags. Velux-medarbejdere og lokalbefolkningen fejrede åbningen med picnic og jazzmusik under trækronerne.
 

(Foto Jørn Kildall)

Åbning med fest og naturglæde

Omtrent 50 deltagere, herunder Velux' ledere og inviterede gæster, samledes for at markere den nye park, der ligger ved indgangen til den populære Bryrupbanesti. Horsens' borgmester, Peter Sørensen, deltog i begivenheden og udtrykte sin begejstring for det nye grønne tiltag.

"Natur Østbirk er et fremragende eksempel på, hvordan vi kan bringe mennesker tættere på naturen og samtidig styrke vores biodiversitet," sagde borgmesteren. "Det er afgørende, at vi fortsætter med at skabe disse grønne lunger, der bidrager positivt til både vores miljø og vores samfunds velvære."
 

(Foto Jørn Kildall)

En park for alle

Parken strækker sig over syv hektar og er designet til at fremme både aktivitet og afslapning. Med 'naturmagneter' som stensætninger og skulpturelle hvilesteder er parken indrettet, så den inviterer til både samtale og kontemplation.

Borgmester Peter Sørensen fremhævede parkens bredere formål: "Dette sted er ikke kun en gave til Østbirk, men til alle, der besøger vores by. Vi håber, at Natur Østbirk bliver et yndet sted, hvor man kan trække vejret dybt og finde ro."
 

(Foto Jørn Kildall)

Officiel åbning på Kristi Himmelfartsdag

Torsdag, på Kristi Himmelfartsdag, var området officielt åbnet for alle. Mange lokale beboere og besøgende benyttede lejligheden til at udforske de nye stier og faciliteter, hvilket tilføjede en ekstra dimension til helligdagens festligheder.

Projektleder Jakob Nørregaard ser frem til at se områdets positive effekt på lokalsamfundet: "Vores mål var at skabe et sted, hvor alle kan komme og nyde naturens ro. Vi er stolte over, at vi kunne bringe dette projekt til live."

Natur Østbirk lover at være et naturskønt mødested, hvor byens børn, voksne og turister kan nyde godt af både den friske luft og de mange rekreative muligheder.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024