Ny byvandring i Gedved: Historisk rejse i tid og rumGedved Egnsarkiv inviterer til en engagerende og oplysende byvandring den 7. juni 2023, med fokus på Gedveds rige erhvervshistorie.

Af Jørn Kildall

Opdag Gedveds historiske kvarter

Den kommende byvandring i Gedved, arrangeret af Gedved Egnsarkiv, lover at være en opdagelsesrejse gennem tiden og en fascinerende tur ned ad Egebjergvej fra nummer 12 til 47. Sidste gang byvandringen fandt sted, nåede deltagerne ikke hele byen, men denne gang vil der være et særligt fokus på dette historiske område af Gedved, hvor der engang lå flere erhvervsdrivende.

Erhvervslivets mange ansigter

Mange af husene på Egebjergvej har en farverig historie og har været hjemsted for forskellige erhverv gennem tiden. Fra boghandlere og pengeinstitutter til murerforretninger, malermesteren, cementstøberier, rugerier og gartnerier. Deltagerne vil få mulighed for at lære mere om disse erhverv og hvordan de formede Gedveds historie.

Historier og hemmeligheder

Ikke blot vil vandringen udforske den fysiske historie af Gedved, men deltagere vil også høre fortællinger og anekdoter fra fortiden. Dette inkluderer eventyrlige historier om forsøg på bankrøverier i Privatbanken, som sikkert vil give et spændende twist til turen.

Mød op og bliv klogere

Byvandringen starter kl. 19.00 onsdag den 7. juni 2023. Vi mødes på parkeringspladsen bag Gedvedhus, og turen vil blive ledet af de kyndige rundvisere Erik Winther og Robert Laursen. Efter turen vil der være mulighed for at nyde en kop kaffe eller te i Gedvedhus, hvor deltagerne kan fordøje alle de nye indtryk og viden, de har samlet op.

Så kom med på en unik rejse gennem Gedveds historie og oplev en side af byen, du måske ikke kendte før. Vi glæder os til at se dig til byvandringen!
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024