Ny hvid messehagel til Østbirk KirkeFra venstre: Tenna Mose Rhiger, Lone Buhl Pedersen og menighedsrådsformand Jens-Martin Grove

ØSTBIRK - Frivillige mennesker og alt det, de bidrager med, beriger vores kirker i særdeleshed. Her sker mange aktiviteter, der kun kan ske, fordi der er menighedsråd og mange andre frivillige skønne kræfter. Tak.

Af Lone Buhl Pedersen

I Østbirk Kirke har vi i mange år haft en messehagel, og den er rød – men til pinse 2025 vil vi have yderligere fire nye håndvævede messehagler. At vi kan blive så berigede, kan vi alle takke kunstvæver Tenna Mose Rhiger for. Tenna donerer ugentligt mange af sine vågne timer til Østbirk Kirke. Timerne bliver brugt til at væve og brodere messehagler til kirken. 

Tenna har netop været forbi Østbirk Kirken med den hvide messehagel. Den hvide messehagel er den messehagel, der bruges til de allerstørste højtider: julen og påsken og derudover også til nogle enkelte søndage. Hvid er messehaglen – ligesom dåbskjolen, konfirmationskjolen og bryllupskjolen. 
 

Verset på forsiden er fra juleevangeliet.

De største festdage

Den hvide farve bruges til de største festdage. De otte fjer på bagsiden af messehagelen er tænkt som englefjer. At der er otte fjer, er ikke en tilfældighed, men henter inspiration i et kalkmaleri i kirkens loft. At der netop er otte fjer, går igen i de øvrige messehagler. Den grønne messehagel har broderet otte kornaks. På den lilla messehagel vil der blive broderet otte torne/kompasnåle. På den røde messehagel vil der blive broderet otte flammer.
 

I kirkeåret anvendes fem liturgiske farver til at symbolisere særlige tider og helligdage: Grøn for vækst, hvid for renhed og glæde, lilla for forberedelse og bod, rød for ild og Helligånden, og sort for sorg og minde.

Graffiti på forsiden

Verset på forsiden er taget fra juleevangeliet: Englen sagde til dem: "Frygt ikke. Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket. I dag er der født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren. Og dette er tegnet, I får: I skal finde et barn, som er svøbt og ligger i en krybbe." Og med ét var der sammen med englen en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sang: "Ære være Gud i det højeste, og på jorden fred til mennesker med Guds velbehag!"

Påskedag til gudstjenesten – her håber jeg, at mange vil deltage i gudstjenesten, når jeg her første gang har messehagelen på.
 

Lone Buhl Pedersen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024