Økonomisk krisetid: Dagli Brugsen i Tebstrups kamp for overlevelseDagli' Brugsen Tebstrup. (Privatfoto)

Faldende omsætning, stigende kassationer og hård konkurrence truer Dagli Brugsens fremtid i Tebstrup, mens lokalsamfundet og bestyrelsen søger løsninger.

Af Jørn Kildall

Efter økonomisk stabilitet under Corona, står Dagli Brugsen i Tebstrup nu foran store udfordringer. De seneste måneder har præsenteret kritisk lave omsætningsniveauer, specielt sommeren har været bekymrende.

Borgermøde og åbenhed

I marts indkaldte bestyrelsen til borgermøde. Medlemmernes forslag blev hørt, og et løfte om transparens blev givet. Således kan kunderne deltage i beslutningerne om brugsens skæbne.

Hårde fakta

Med et underskud på -119.000 kr. i 2022, er situationen alvorlig. Omsætningen ligger under index 100, kassationerne stiger, og avancen er truet af kundernes præference for discount og tilbudsvarer. Spil og tobak, selvom de udgør 18% af omsætningen, bidrager med minimal avance.

Lokalsamfundets rolle

Hvis hver husstand øger forbruget med 72 kr. ugentligt, kan omsætningen normaliseres. Brugen af debitor-kort og køb af yderligere varer ved afhentning af pakker kan også bidrage positivt.

Vision og tiltag

Bestyrelsen iværksætter tiltag med en klar vision om at bevare Dagli Brugsen som byens foretrukne butik. Engagement fra både personalet og kunderne er dog nødvendigt for visionens realisering.

Dagli Brugsen i Tebstrup befinder sig i økonomisk uvejr. Mens konkurrencen strammer grebet, og omsætningen falder, er det op til både lokalsamfundet og bestyrelsen at sikre brugsens overlevelse.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024