Østbirk-elever på Erasmus+ tur til FriedbergØstbirk skole blev i 2019 godkendt til at deltage i et Erasmus+ projektet kaldet “The planet needs you”. Erasmus+ handler om at styrke samarbejdet mellem forskellige videregående uddannelsesinstitutioner i forskellige EU-lande.

Skrevet af Nicoline, Sofia, Meryem og Sabrina

Som enkeltpersoner kan man gennem Erasmus+ få støtte til efteruddannelse i andre EU-lande. De tilbyder mobilitet og samarbejdsmuligheder inden for videregående uddannelse.

Med Erasmus+ kan folk fra hele verden få adgang til udlandsophold i Europa. Det gælder både studerende og lærere.

I vores projekt arbejder vi med temaet: klima “The planet needs you”, vi samarbejder med to tyske skoler, en fra Bayern og en fra Nordrhein-Westfalen, derudover er der også en skole fra Island og en skole fra Spanien.

Projektet varer i to år, og i løbet af de to år, mødes elever på tværs af landene. Når man kommer til et land, bliver man ‘matchet’ med en elev på sin egen alder, og skal bo hos ham/ hende i en uge, hvor man skal være en del af familien. Man oplever en masse ting, som landet er kendt for, det kan blandt andet være mad, traditioner og seværdigheder.

Friedberg

I starten af oktober var vi i Friedberg, her mødtes vi med en masse elever fra de andre skoler. Der var arrangeret en masse spændende ting for os, blandt andet var vi oppe på tysklands højeste bjerg, som hedder Zugspitze. Da vi var deroppe, var der sne på toppen og der var snestorm. Vi var også i Augsburg, hvor vi var på en guidet tur, der hed ‘water in the town’. Vi var i Nymphenburg som er et slot, hvor der også var et museum. I München var vi oppe i et tårn, som hedder Aangerviertel, det er et udkigstårn, hvor man kan se ud over München, her var vi også oppe, der var en super flot udsigt.

Når vi ikke var på tur, var vi på skolen, hvor der var lavet en speciel undervisning for os i den uge, blandt andet deltog vi i nogle workshops (idræt, musik, beekeeping, madlavning, fysik). Vi havde også en ‘International marketplace’, hvor hvert land havde en lille stand, hvor vi hver især havde medbragt nogle specialiteter fra vores land, som de andre kunne komme og smage. Vi

havde for eksempel medbragt lakrids, flæskesvær, snøfler, saftevand, rugbrød med leverpostej og rødbede, spegepølse, remoulade og ristede løg og pålægschokolade.

Vi har lært en masse af forløbet. Vores engelsk er blevet meget bedre, og vi er blevet mere åbne overfor at prøve noget nyt. Vi har lært en masse om andre kulturer, og sidst men ikke mindst, så har vi fået venskaber for livet.

Til marts skal et nyt hold fra vores 9. årgang til Hövelhof i Tyskland.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024