Onlineskole skal hjælpe elever med skoleværingDEBAT - Venstre og Konservative i Horsens vil sammen foreslå, at Horsens kigger på Næstveds succes med at tilbyde onlineskole til 6.-9. klasses elever med skoleværing.

Af Lars Jensen, byrådsmedlem for Venstre og Annette Schulz Jensen, byrådsmedlem for Konservative 

Et stigende antal elever har det svært i folkeskolen, og de skal have hjælp for ikke at blive tabt i skolesystemet. Derfor vil vi have undersøgt muligheden for at etablere onlineskole til elever med skoleværing. Vi tror på, at et tilbud om onlineundervisning kan give børn i mistrivsel et fleksibelt skoletilbud.

De børn og unge, der har det så svært, at de af den ene eller anden grund ikke kommer i skole, skal have hjælp hurtigst muligt. Derfor mener vi, at vi skal kigge derhen, hvor der allerede er fundet en løsning, der fungerer. 

Onlineskole kan hjælpe børn tilbage i fællesskabet.

I Næstved kommune er onlineskole en vej tilbage i skole og dermed i fællesskabet. Den sikrer også, at eleverne får et undervisningstilbud, der lever op til kravene for at kunne bestå folkeskolens afgangsprøve. 

Styrelsen for Undervisning og kvalitet (STUK) har dog for nylig erklæret dele af konceptet i strid med folkeskoleloven. Men i Næstved er de langt i arbejdet med en organisatorisk omlægning, der sikrer at modellen på alle måder overholder folkeskoleloven. Det tror vi på, også er muligt i Horsens.

Derfor vil vi have undersøgt, hvor mange børn i Horsens Kommune, der har behov for et onlineskoletilbud.
 

Annette Schulz Jensen og Lars Jensen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024