Planlægger at holde Horsens Dyrskue & Madmarked til sommerLækker inspiration til frokostbordet i Gårdbutikteltet 2019 fra Yding Enggård. Foto; Hanne5

Der planlægges fortsat efter afvikling af Horsens Dyrskue & Madmarked den 19. og 20. juni på Dyrskuepladsen, men det vigtigste bliver, at der i 2021 - uanset hvad - kommer aktiviteter, der vil samle land og by. 

Selvom coronaen stadig lægger sine begrænsninger på aktiviteter og samvær, håber folkene bag arrangementet fortsat at kunne afvikle Horsens Dyrskue & Madmarked den 19. og 20. juni 2021.

- Intet er sikkert, men vi håber og tror på, at det kan lade sig gøre, og det planlægger vi efter, sige Peter Søgaard Mortensen.
Han er formand for foreningen Land & By ØSTjylland, der er arrangør af Horsens Dyrskue & Madmarked, og foreningen har netop holdt generalforsamling online, hvor situationen blev drøftet.

- Som det ser ud nu, er fremtiden fortsat uvis, men vi krydser fingre og håber, at der bliver åbnet op for begivenheder som denne. Vi glæder os rigtigt meget til at se udstillere og publikum, som vi savnede sidste år. Vi var kede af, at pladsen skulle stå tom lige netop det år, hvor vi skulle have fejret vores jubilæum med dyrskue nr. 150, men det vil vi i stedet fejre til sommer med masser af aktiviteter, der står i jubilæets tegn.

Nye aktiviteter og god opbakning

Der er fuld gang i planlægningsarbejdet trods den nuværende corona-situation, og i år, hvis alt går vel, kan man opleve de mange dyr og udstillinger samt besøge et stort madmarked centreret omkring de gode danske fødevarer. Der vil være et hobby- og fritidsområde, et stort børneområde med sjove aktivitet samt en række jubilæumstiltag med fokus på gamle og nye fortællinger, som publikum kan interagere med og meget mere.

- Generelt byder dyrskuet 2021 på mange nye samarbejder med aktører fra Horsens og omegn, som vil være med til at skabe gode oplevelser for vores publikum i bestræbelserne på at samle by og land, siger projektleder Mette Hein.

- Vi mærker en god opbakning blandt udstillere og samarbejdspartnere. En opbakning der betyder, at vi skal holde gryden i kog. Vi har været i kontakt med mange og oplever en stor velvillighed til at samarbejde om, hvad der nu kan lade sig gøre, for vi kan jo også godt mærke, vi alle står i en lidt underlig situation med en uvis fremtid. Det er derfor også godt at opleve den positive stemning, der giver os stor lyst til at fortsætte forberedelserne. Uanset hvad vil vi afvikle aktiviteter virtuelt og fysisk i 2021, som har til formål at samle land og by, siger Mette Hein.

Har en ”Plan B”

Ligesom formanden krydser hun fingre for, at arrangementet kan afvikles til sommer, men kan også se, at der er brug for nytænkning og en ”Plan B”, såfremt befolkningen igen står overfor et omfattende forsamlingsforbud. 

- Vi må jo også være realistiske om den situation, vi som arrangør af et større event står over for, og vi kan være nødsaget til at aflyse igen, selvom vi ikke ønsker det. Og i den situation er det vigtig for os at have en plan klar, så folk stadig kan få oplevelser fra gård til gane og som lugter lidt af stald i 2021, siger Mette Hein.

- Jeg tror, at folk hungrer efter at komme ud med hele familien og have det sjovt sammen og få ny inspiration til hverdagen. Det vil Horsens Dyrskue & Madmarked gerne give folk i løbet af 2021. Det kunne være et madmarked og besøg af dyr og landmænd flere gange i midtbyen eller mulighed for børn til at vise deres kæledyr frem og deltage i konkurrencer. 

Generalforsamling i coronaens tegn

På den nyligt afholdte generalforsamling var der også håb at spore til, at dyrskuet kan løbe af stablen til sommer, men naturligvis også mange spørgsmål til den nuværende corona-situation.

Horsens Dyrskue & Madmarked fik fuld opbakning til at fortsætte med udviklingen, der blev påbegyndt i 2019, så der i fremtiden stadig kan være et Horsens Dyrskue & Madmarked. 
Nyvalgt til bestyrelsen er Laust Madsen, og Jens Thaysen blev valgt til suppleant. De øvrige i bestyrelsen er Peter Mortensen (formand), Karen Katborg (næstformand), Rikke Rasmussen, Solvej Lemming, Ole Larsen, Morten Mikkelsen, Hans Skovgaard og Søren Fuglevig Andersen.
 

Horsens Dyrskue & Madmarked

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021