Rally Team Mejer imponerer i Hill Climb-mesterskabetKurt Mejer kunne lørdag den 11. maj tage endu en pokal med hjem til samlingen, da han i Lindum Skov Hill Climb blev nr. 2 i klasse 6B for biler over 1300 ccm. (Foto Viggo Johansen)

Rally Team Mejer deltog med to biler i første afdeling af Danmarksmesterskabet i Hill Climb for historiske biler og opnåede imponerende resultater på den krævende bane.

Tekst og fotos Viggo Johansen

Lørdag den 11. maj dannede landsbyen Lindum nordøst for Viborg rammerne om første afdeling af Danmarksmesterskabet i Hill Climb for historiske biler. Den berømte Lindum Skov lagde asfalt til den ca. 2 km lange hastighedsprøve, som blev kørt i alt fem gange i løbet af dagen.

Teknisk kontrol og træning

Formiddagen blev brugt til teknisk kontrol af bilerne samt til træningsgennemkørsel af prøven to gange. Efter frokost startede den egentlige konkurrence med tre tællende hastighedsprøver på den krævende skovstrækning. 51 historiske biler var tilmeldt Lindum Skov Hill Climb, arrangeret af Historisk Motor Sport og Motorsport Nordjylland.

Kurt Mejer: En udfordrende dag i Volvo 242 Turbo

For to uger siden kørte Kurt Mejer sig, sammen med sin normale codriver, til en førsteplads i sin klasse i første afdeling af Danmarksmesterskabet i Dansk Super Rally Short. Med stor spænding satte han sig nu bag rattet i den hurtige Volvo 242 Turbo til første afdeling af mesterskabet i Hill Climb. Efter de tre tællende gennemkørsler kunne Kurt Mejer konstatere, at han kom ind på en 2. plads i klassemesterskabet i klasse 6B og en samlet 4. plads på tværs af klasserne. Et enkelt kiks efter en hård nedbremsning, hvor han ikke fik bilen rigtigt i gear, kostede et par sekunder og en potentiel 2. plads blev til en 4. plads.
 

René Mejer har i 2024 skiftet klasse til klasse 6B, så familiefighten med faderen Kurt Mejer bliver spændende at følge hen over sæsonen, hvor første deltagelse i klassen gav en 5. plads. (Foto Viggo Johansen)

René Mejer: Fremgang med optimeret bil

Teamets anden deltager, René Mejer, har til denne sæson skiftet klasse i Hill Climb og optimeret sin Volvo 480 Turbo på væsentlige punkter, herunder bremsesystemet. Tiderne blev hurtigere i løbet af dagen, efterhånden som han lærte at dosere de optimerede bremser korrekt. René Mejer sluttede på en samlet 11. plads og en 5. plads i samme klasse som den øvrige Mejer-familie.

Fremtidige udfordringer for team mejer

Alt i alt er teamet tilfredse med resultaterne fra første afdeling af Danmarksmesterskaberne i både Hill Climb og Dansk Super Rally Short. Næste udfordringer bliver 2. og 3. afdeling af Hill Climb-mesterskaberne, der køres på Sjælland den 25. og 26. maj. Desværre falder disse datoer sammen med afviklingen af Dansk Super Rally Short-mesterskabets 2. afdeling ved Aabenraa. Valget er derfor truffet om at satse på Danmarksmesterskaberne i Hill Climb i 2024.
 

Viggo Johansen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024