Region Midtjylland ser stigning i ladestandere, men der er brug for mere fart(Pressefoto)

Region Midtjylland har oplevet en stigning på 76 procent i antallet af ladepunkter i løbet af de sidste 12 måneder, men der er behov for at øge udbredelsen endnu hurtigere, lyder det fra De Danske Bilimportører.

Af Jørn Kildall

I perioden fra første kvartal 2022 til første kvartal 2023 fik Region Midtjylland 814 nye ladepunkter, hvilket betyder, at det samlede antal nu er 1.883. Dette gør regionen til den næststørste i Danmark med hensyn til offentlige ladepunkter. Stigningen i antallet af ladepunkter følger udviklingen i antallet af elbiler på de midtjyske veje, med en stigning på 75 procent i samme periode (Kilde: De Danske Bilimportører).

Antallet af lynladepunkter i regionen er også steget markant. I første kvartal 2022 var der 107 offentlige lynladepunkter i Region Midtjylland, mens dette tal voksede til 218 i første kvartal 2023 - en stigning på 104 procent. Dette skyldes primært, at mange udbydere hurtigt udbygger deres ladenetværk.
 

Mads Rørvig, adm. direktør De Danske Bilimportører (Pressefoto)

"Ladeinfrastrukturen har stor betydning for udbredelsen af elbiler. Det er en overvejelse for mange danskere, som overvejer at købe elbil, om lademulighederne er gode nok. Derfor er det enormt positivt, at det går stærkt med udbredelsen af ladestandere, men også nødvendigt, at der kommer endnu mere fart på udviklingen, med den stigende efterspørgsel efter elbiler," siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Når det kommer til forholdet mellem antallet af elbiler og offentlige ladepunkter, har der ikke været nogen forbedring i Region Midtjylland i løbet af det sidste år. I både første kvartal 2022 og første kvartal 2023 var der 15 elbiler per offentligt ladepunkt. Region Midtjylland ligger dog stadig nummer to efter Hovedstaden, når det gælder antallet af elbiler og ladepunkter.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023