Røde Kors mangler fortsat julehjælp til 5.100 familier(arkivfoto)

Røde Kors mangler fortsat midler for at kunne give julehjælp til de sidste 5.100 familier, der har bedt om støtte. I alt har 15.000 familier bedt om julehjælp hos Røde Kors, og det er 1.700 flere familier end i julen 2020.

Af Røde Kors

Med kun lidt over en uge til juleaften, mangler Røde Kors fortsat penge til at kunne sikre julehjælp til 5.100 af de udsatte familier, der har bedt Røde Kors om hjælp til at fejre jul.

I år har 15.000 udsatte familier og børn bedt Røde Kors om julehjælp, og det er 1.700 flere familier end sidste år.

I Røde Kors er generalsekretær Anders Ladekarl glad for den opbakning, der allerede har sikret julehjælp til mange familier. Men han understreger også, at der er i den grad, er brug for hjælp, hvis vi sammen skal komme i mål inden jul:

”Lige nu er behovet desværre større, end der er midler. Vi vil gerne sikre, at alle familier kan få en glædelig jul, hvor de kan lægge bekymringerne fra sig for en stund og bare nyde det fællesskab, julen er, på lige fod med alle os andre. Og det kræver, at vi sammen kommer helt i mål,” siger Anders Ladekarl.

Ingen børn skal stå uden for fællesskabet

Alt for mange familier har ikke råd og overskud til at fejre den jul, vi andre tager for givet. De står uden for det fællesskab, vi andre deler i julen, når de må undvære juletræ, julemiddag og gaver.

Røde Kors’ julehjælp er derfor et vigtigt lyspunkt i en trængt hverdag – særligt i en tid på året, hvor bekymringerne i høj grad kan fylde.

”Jeg tror, vi alle sammen kan sætte os ind i, hvor svært det må være for mor og far, når de ikke kan give deres børn den jul, som så mange af os andre fejrer. Ligesom de fleste kan forstå, hvordan et barn kan stå uden for med ondt i maven og kigge ind på venner og klassekammerater, der har nissevenner, pakkekalendere og store familiefester i juledagene. Vi skal sørge for, at ingen børn står uden for,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

Støtte til udsatte familier – også efter jul

Røde Kors’ julehjælp er også en vigtig døråbner ind til en mere langvarig støtte til udsatte familier og deres børn, når hverdagen vender tilbage. Julehjælpen bliver således en invitation ind i Røde Kors’ familieaktiviteter som familienetværk, ferielejre, lektiehjælp og meget andet.

Alt sammen aktiviteter, der skal hjælpe familierne med at danne netværk hinanden imellem, støtte dem i deres hverdag som familie og give dem mulighed for gode og meningsfyldte oplevelser.

Læs mere om Røde Kors’ julehjælp og muligheden for at støtte på www.rødekors.dk/jul

Fakta om Røde Kors’ julehjælp

  • 15.000 familier har efterspurgt julehjælp hos Røde Kors i år.
  • Julehjælpen varierer fra afdeling til afdeling, men består hovedsageligt af et gavekort til COOP på en værdi af 800 kr. eller en julekurv med lækre julevarer.
  • I 2020 uddelte Røde Kors julehjælp til 13.300 familier.
     

Lignende artikler

Røde Kors

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021